Gå til sidens hovedinnhold

Varsler sterk vind på kysten og i fjellet

Obs-varsel for Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane.

Torsdag morgen og formiddag ventes det sterk vind på kysten og utsatte steder i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane, melder Meteorologisk institutt.

Det er videre risiko for høy vannstand i Sogn og Fjordane og kraftig vind fra sørøst i fjellet.

Les hele OBS-varselet på Meteorologisk institutts nettsider her.

- Noen steder vil det være liten storm, andre steder vil det være full storm - det må man ta hensyn til. Det er veldig kraftig lavtrykk som ligger nordvest for Skottland. Det kraftige trykkfeltet har retning norske områder, og det er det som nå har «skylda» for stormen flere vil kjenne på kroppen i dag, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Øyvind Johnsen, til dagbladet.no.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

I deler av kystområdet i Rogaland er det full storm torsdag morgen, opplyser meteorologen. Utover morgentimene vil vindstyrken også øke i Hordaland og videre nordover i kyststrøket.

Han ber folk i vindutsatte områder om å være varsomme.

Rogaland
For Rogaland venter Meteorologisk institutt torsdag morgen og formiddag sørøstlig liten og kanskje full storm på kysten og i fjellet. Det ventes også vindkast på omkring 20-25 m/s i innlandet.

Hordaland
For Hordaland ventes det torsdag morgen og formiddag sørøstlig liten og kanskje full storm på kysten og i fjellet. Det ventes også vindkast omkring 20 m/s i innlandet.

Sogn og Fjordane
For Sogn og Fjordane ventes det torsdag morgen og formiddag sør-sørøstlig liten storm på kysten og i fjellet i sør. Det ventes også vindkast på omkring 15-20 m/s i innlandet. Varsler for strekningen Fedje til Stad: Risiko for høy vannstand, estimert til ca 50 centimeter over høyden oppgitt i tidevannstabellene, er ventet sent torsdag formiddag.

Oppland og Trøndelag
For Oppland og Sør-Trøndelag ventes fra tidlig torsdag morgen sørøst periodevis liten storm i fjellet. Torsdag ettermiddag minkende.

DIREKTE: Følg utviklingen på Nettavisens værblogg her

HTML EMBED
Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken