RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Brynhild Berge Sjølingstad (Storm Weather Center)

Varsler storm i Nordland

Sist oppdatert:
Kraftig vind over hele landet torsdag.

SUPERSØK:Været 700.000 steder - NÅ

NYTTIG:Været på mobil

- Det er ventet kraftig vind i nesten hele landet i morgen. Nord i Nordland kan det komme opp i liten storm, sier meteorolog Olav Krogsæter ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Fra Stadlandet og nordover vil det bli en blanding av regn, sludd og snøbyger.

- De som ikke har lagt om til vinterdekk ennå må skynde seg, sier Krogsæter.

Østafjells er det ventet lettskyet pent vær torsdag, med varierende skydekke med noen snøbyger i nordvestlige dalstrøk. Det meldes om litt lavere temperaturer.

I fjelltraktene i Sør-Norge ventes varierende skydekke med snøbyger i nordlige fjellstrøk. Også her vil det bli noe lavere temperaturer.

Vestlandet får enkelte regn- og sluddbyger på kysten nord for Bergen, og noen snøbyger i indre Nordfjord, men også perioder med sol. Resten av Vestlandet får stort sett pent vær. Liten kuling på kysten. Temperaturen vil falle de fleste steder.

Trøndelag og Møre og Romsdal får varierende skydekke med regn, sludd og snøbyger.

Videre nordover i Troms vil det bli innslag av sludd- og snøbyger utover ettermiddagen. Det meldes om liten til stiv kuling, med mulighet for kortvarig sterk kuling fra ettermiddagen. Temperaturene vil falle noe utover dagen.

I Finnmark er det torsdag ventet varierende skydekke med regnbyger, som utover ettermiddagen vil gå over til sludd- og snøbyger. Også her meldes det om liten til stiv kuling, og mulighet for sterk kuling utover kvelden. Det vil bli gradvis kaldere utover dagen.

Longyearbyen får spredte skydekker med oppholdsvær på torsdag. Det vil bli noe kaldere.

- Fredagen vil bli bra i nesten hele landet. Det lille innslaget av vinter vi får prøve på torsdag vil ikke vare. I helgen blir det oppholdsvær i Sør-Norge og noe nedbør og mildere vær i Nord-Norge, sier Krogsæter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere