RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler utbyttefest

Sist oppdatert:
Til neste år kan aksjonærene i Pronova Biopharma få utbytte fra helseselskapet.

Pronova Biopharma kan vise til en bedring i driften og en vekst på topplinjen, men det synes ikke på bunnlinjen.

I fjerde kvartal fikk selskapet et resultat før skatt på 110,4 millioner kroner mot 210,9 millioner kroner i samme periode året før.

Nedgangen i resultatet skyldes at selskapet hadde finansgevinster knyttet til valuta året før.

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) økte derimot til 230,8 millioner kroner fra 151,2 millioner kroner i fjerde kvartal 2008. EBITDA-marginen var på 42,9 prosent opp fra 41,7 prosent. Driftsresultatet var på 140,9 millioner kroner mot 108,4 millioner kroner i fjerde kvartal 2008.

Driftsinntektene vokste til 538,1 millioner kroner fra 363 millioner kroner.

Kontantstrømmen fra driften var positiv med 133,9 millioner kroner, mens etter investerings- og finansieringsaktiviteter så var kontantstrømmen negativ med 50,7 millioner kroner. Det reduserte kontantbeholdningen til 120 millioner kroner ved utgangen av 2009.

I 2010 venter de at bruttomarginen vil ligge på linje med 2009. Det vil si rundt 74,4 prosent.

Til neste år kan aksjonærene vente seg utbytte.

- Ettersom den nye fabrikken i Kalundborg er ferdigstilt, venter selskapet å kunne utbetale utbytte for virksomhetsåret 2010. Utbyttet vil bli basert på nettoresultatet som oppnås gjennom året og selskapets finansielle posisjon, opplyser Pronova Biopharma i sin resultatpresentasjon.

I første kvartal vil de kommersielle leveransene fra den nye fabrikken i Kalundborg i Danmark starte. Selskapet har fått godkjenning fra EU og venter på at de amerikanske helsemyndighetene (FDA) vil gi sin godkjennelse i løpet av første halvår.

Allerede har den ny fabrikken i Danmark oppnådd en utnyttelse på 80 prosent av kapasiteten.

Samlet produksjon i fjerde kvartal ble på 504 tonn, og 440 tonn ble levert.

- Vi oppnådde en svært positiv utvikling gjennom året og avsluttet med rekordleveranse. Vi er svært tilfreds med at vår nye fabrikk innfrir og gir oss ønsket produksjonskapasitet slik at vi nå kan fokusere på videreutvikling av selskapets mange markedsmuligheter, kommenterer konsernsjef Morten Jurs i Pronova BioPharma.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere