RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler utvidet tysk pant

Sist oppdatert:
Den tyske panteordningen blir etter alt å dømme utvidet til saft, juice og muligens også til vin, ifølge en talsmann for den tyske miljøvernministeren Jürgen Trittin
- Etter alt å dømme får vi i år også med juice, eventuelt også vin, sier en talsmann for Trittin til den tyske avisen Rheinischen Post mandag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

I dag er det pant på emballasje for øl og mineralvann.

Grunnen til at panteordningen vil bli utvidet er at andelen gjenbruksemballasje for saft/juice og vin trolig vil ha falt under den lovpålagte grensen på 72 prosent, ifølge talsmannen.

Tallene for dette kommer til sommeren, og dersom det holder stikk, skal det innføres pant etter seks måneder.

Egentlig foreligger det et forslag til direktiv hvor saft og juice i kartonger, samt vin blir unntatt, men dette ligger på is på grunn av trenering fra pantemotstandere i delstatene.

Dette direktivet ville gitt et mer solid og varig grunnlag for dagens panteordningen, men ironiske nok kan den pantevennlige rød-grønne regjeringen nå komme til å bruke den gamle lovgivningen til å utvide panteordningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere