*Nettavisen* Nyheter.

Varsler uvær i sør og vest

E39 ved Fidjane vest for Kristiansand fredag morgen klokken 07.43. Foto: (Statens vegvesen)

Storm, regn, sludd og snø vil prege årets andre dag.

05.01.15 08:35

Det er sendt ut flere OBS-varsler for Aust- og Vest-Agder samt Hordaland og Rogaland fredag. Det skriver Fædrelandsvennen fredag morgen.

Fra Lindenes til Åna-Sira er det meldt om full storm fredag, og mellom Oksøy og Lindesnes ventes det liten storm og sterk kuling.

I fjellene er det svært vanskelige kjøreforhold. Torsdag regnet det kraftig helt opp til Hovden, og fredag går regnværet over til snø ned mot 400 meter. Det kan komme opp mot 30 centimeter snø på Hovden og Vallen-heiene fredag kveld og lørdag, men det avhenger av når temperaturen i området faller.

Det er også fare for sterk kuling og snøfokk. I lavlandet er det fare for meget sterk vind.

Color Line melder på sine nettsider at fergen som går mellom Kristiansand og Hirtshals er kansellert på grunn av værforholdene.

Bergensbanen, som ble stengt nyttårsaften etter et ras, er fremdeles stengt mellom Dale og Stanghelle. Reisende på Bergensbanen fraktes i buss på deler av strekningen. Jernbaneverket til BA at området ved rasstedet er frigitt av geologen som har gjort undersøkelser. Arbeidet med å reparere skadene er i gang, men kan kun utføres i dagslys. Ny prognose er ventet klokken 12 fredag.

Fredag 2. januar har Meteorologisk institutt publisert følgende OBS-varsler:

Lokalt mye nedbør i Rogaland og Hordaland torsdag kveld og natt til fredag. Fredag er det venta vestlig liten og kan hende full storm på kysten og i fjellet. Fredag storm på kysten og i Langfjella og kraftige vindkast i lavlandet. Vanskelige kjøreforhold i fjellet på grunn av kraftig vind og snøfokk.

Rogaland

Torsdag kveld og natt til fredag er det venta mye nedbør i indre strøk. Natt til fredag er vinden venta å øke til vestlig liten storm på kysten og i fjellet, fredag morgen kortvarig full storm i nord.

Hordaland

Torsdag kveld og natt til fredag er det lokalt venta mye nedbør. Fredag morgen er vinden venta å øke til vestlig kan hende full storm i sør.

Skagerrak

Fredag ventes sørvestlig liten storm, noe minkende utover ettermiddagen.

Vest-Agder

Fra natt til fredag ventes vestlig vind med kraftige vindkast 20-25 m/s. På kysten liten storm, periodevis full storm. I fjellet opp i full storm og vanskelige kjøreforhold. Noe minkende vind utover ettermiddagen.

Aust-Agder

Fra natt til fredag ventes vestlig vind med kraftige vindkast 20-25 m/s. I fjellet opp i full stormog vanskelige kjøreforhold. Noe minkende vind utover ettermiddagen.

Telemark

Fra fredag morgen ventes vestlig vind med kraftige vindkast 20-25 m/s. I fjellet opp i full storm og vanskelige kjøreforhold. Noe minkende vind utover ettermiddagen.

Buskerud

Fra fredag morgen ventes vestlig vind med kraftige vindkast 20-25 m/s. I fjellet vestlig opp i full storm og vanskelige kjøreforhold. Noe minkende vind utover ettermiddagen.

Vestfold

Fra fredag morgen ventes vestlig vind med kraftige vindkast 20-25 m/s. Minkende utover ettermiddagen.

Østfold

Fra fredag morgen ventes vestlig vind med kraftige vindkast 20-25 m/s. Fredag formiddag kortvarig liten storm på kysten. Minkende vind utover ettermiddagen.

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag