*Nettavisen* Nyheter.

Vårt Land-redaktør får på pukkelen for solid etterlønn

I ETTERLØNN BRÅK: Avtroppende redaktør Helge Simonnes.

I ETTERLØNN BRÅK: Avtroppende redaktør Helge Simonnes. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Mener redaktøren kaster stein i glasshus.

11.11.15 16:55

Vårt Lands sjefredaktør gjennom 25 år, Helge Simones gir seg. Med seg ut døren får han en etterlønn på syv millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

På Facebook kobler Høyres mediepolitiske talsmann og tidligere P4-profil Kårstein Eidem Løvaas Helge Simonnes til karakteristikken «profitør», skriver Journalisten.

Men til fagbladet forteller Løvaas at han ikke kaller Simonnes en profitør.

Hans budskap er at den avtroppende sjefredaktøren i Vårt Land kaster stein i glasshus når han bare for noen dager siden på lederplass er kritisk til tjenesteleverandører som sender regninger til staten.

– Og så har han og hans konsern fått store deler av sine inntekter fra akkurat samme sted. Jeg er litt enig med Gunnar Stavrum og hans blogg. Dette styrker i hvert fall ikke oppslutningen om pressestøtteinstituttet. Ikke fordi det er gjort noe som er galt eller formelt uriktig. Men det setter Simonnes i et underlig lys når man i mange år tjener godt og gjør god fortjeneste på aksjesalg, i tillegg til at han skal ha etterlønn i millionklassen. Samtidig som han sier han ikke orker være med på kutte bemanningen i vanskelige tider, sier han til Journalisten.

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum skriver blant annet følgende i sin blogg.

«Det er ingen tvil om at Vårt Land-redaktør og tidligere Mentor Medier-direktør Helge Simonnes har vært blant de viktigste talsmennen for å beholde systemet med offentlig millionstøtte til papiraviser.

Det har både han og de andre aksjonærene i Mentor Medier tjent godt på.

Men nå har han altså fått nok.»

Les mer: Millionlønn på pressestøtte

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.