Gå til sidens hovedinnhold

- Vask og smør!

Sykkelsesongen rulles i gang. Har sykkelen din stått gjemt bort i hele vinter, trenger den en oppussing.

BOGSTAD: Satte du sykkelen inn i garasjen i fjor, uten å vaske bort skitt og veisalt? Da trenger den etter all sannlighet å shines opp før du ruller ut på veien. Per Asbjørn Lier i Røa Sykkelservice har travle dager med å klargjøre sykler. Han ser mye skitt og rust.

- Se på denne felgen jeg har skiftet ut. Den er full av rust. Slik blir det når sykkelen bare blir stående hele vinteren. Og dette er en kostbar sykkel. Arbeidet på denne sykkelen kommer vel på om lag 2500 kroner, sier Lier.

Han peker på en rekke ting du bør sjekke før du tråkker i vei.

- Bremsere og vaiere må selvfølgelig være i orden. Sykler du av gårde uten at dette fungerer ordentlig, kan det gå riktig så ille. Dette må sjekkes grundig. Selvfølgelig må det også være luft i dekkene, sier sykkeleksperten.

Felger

Om bremsene og vaiere fungerer, hjelper det lite om felgene er skitne. Da blir bremseeffekten dårlig.

- Felgene må rengjøres. Har sykkelen stått gjemt bort hele vinteren, kan det oppstå rust på felgene. Det er lurt å sjekke dem. Hele sykkelen bør rengjøres. Og få vekk gammel olje og annet skitt. Og smør på nytt. Da vil sykkelen holde lenger, sier Lier.

Han og kollegene mangler ikke oppdrag, for å si det mildt. Røa Sykkelservice tilbyr pakker med vinterlagring av sykler, og klargjøring til våren. Det store rushet med folk som trenger service på sykkelen, kommer som regel over påske.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping