Gå til sidens hovedinnhold

Vaskeribrann på Notodden under kontroll

Notodden (NTB): Det brøt torsdag kveld ut brann i et vaskeri på Notodden. Seks bygninger er evakuert, men brannvesenet har nå kontroll over flammene.

Brannen i vaskeriet i Telegata ble varslet klokka 19.53, opplyser Telemark politidistrikt. Seks bygninger rundt er evakuert, og flammene har slått gjennom taket.

Politiet opplyser at en mann med røykskader er sendt til Ullevål sykehus i Oslo med luftambulanse. Mannen skal ha gått inn i bygningen helt i starten av brannen for å varsle beboere. En brannmann er sendt til sykehus for sjekk, mens en nabo også er sendt til kontroll.

Området rundt brannstedet er sperret av, og politiet oppfordrer folk til å holde seg unna.

- Brannvesenet rakk å gjøre et grovsøk i huset som brenner, før det ble overtent, og ingen personer ble funnet. Ingen er heller savnet, opplyser operasjonsleder Gisle Småge til NTB. Brannvesenet gjorde rett før midnatt et søk inne i bygget og har fått bekreftet at det er tomt.

De evakuerte, ni personer totalt, ble først tatt hånd om i en buss, men er nå enten sendt til hotell eller til bekjente for å overnatte der. De får ikke flytte tilbake før det nesten totalt nedbrente vaskeriet er blitt besiktiget med tanke på fare for oppblussing fredag formiddag. (©NTB)

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling