Våt, våtere, valgkamp

Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)

- Mange turister spør om vi har kaffe eller paraplyer.

15.08.11 15:38

KARL JOHANS GATE (Nettavisen): Valgkampen åpnet offisielt lørdag 13. august, og i dag sparkes valgkampens første hverdag i gang. Nettavisen har besøkt valgbodene i Karl Johans gate og kan rapportere om at de små husene foreløpig rennes ned av regnvåte og kaffetørste turister.

Flere av partibodene var klokken 12 ubemannet og fungerte mest av alt som leskjul mot ruskeværet i Oslo. Engasjementet blant oppmøtte og velgertørste partirepresentanter var det derimot ingenting å utsette på.

LES OGSÅ: - Hagen har diskvalifisert seg som ordfører

Røde «Livestrong-bånd»
Arbeiderpartiet, som har sikret seg bodplass nærmest Stortinget, forteller at mange kommer for å kondolere.

- Vi opplever en lavmælt og saklig stemning blant publikum. Mange kommer bort for å kondolere og ønsker å vise sin støtte, sier Håkon Haugli, som er stortingsrepresentant for Oslo Arbeiderparti.

Han forteller at partiet deler ut AUF-buttons, roser og røde «Livestrong-bånd» som skal symbolisere samhold og respekt for Utøya-ofrene.

- Vi har valgt en rolig valgkampstart av hensyn til ofrene på Utøya og deres pårørende, sier han.

LES OGSÅ: - Burde ha holdt med en 2 uker lang rettsak

Nysgjerrige turister
I Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet, Pensjonistpartiet, Høyre og Venstre sine valgboder, mener samtlige av partirepresentantene Nettavisen pratet med at publikum virker svært interesserte i valget.

- Det dårlige været gjør at en del ikke orker å stå lenge og prate, likevel er inntrykket at mange er interesserte i kommunevalget. I tillegg er det mange turister innom og spør om kaffe eller paraplyer. Det blir mange gode samtaler, men dessverre få nye stemmer i valgurnene, sier Pensjonistpartiets Kjell Grønnevik.

Han tror trafikken til valgbodene vil øke utover dagen.

- Det er alltid mest stille om formiddagen. Jeg tipper det blir mer folksomt i ettermiddag, sier han.

Lengst vekk fra Stortinget har Senterpartiet satt opp camp. I pøsende regn står Unn Aarrestad og deler ut flyers, ballonger og grønne karameller.

- Jeg har akkurat kommet, så foreløpig har det ikke vært så mange innom. Likevel pleier det å ta seg opp i løpet av dagene, sier den erfarne bystyrekandidaten.

Ellers:
* Rødt sin rødfargede campignvogn sto ubemannet.

* KrF sin bod sto ubemannet, men ble tatt i bruk av regntrøtte nordmenn.

* Frp ankom valgboden sin idet Nettavisen forlot området.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.