*Nettavisen* Nyheter.

Vatikanet etterforsker journalister

Vatikanet har startet etterforskning av to italienske journalister som har publisert bøker om skandaler i den katolske kirken basert på lekkede dokumenter.

De to bøkene av Gianluigi Nuzzi og Emiliano Fittipaldi ble utgitt i forrige uke og antas å være basert på dokumenter fra en nå nedlagt komité som undersøkte finansene i Vatikanet i 2013-14.

Vatikanets talsmann, fader Federico Lombardi, opplyser at Nuzzi og Fittipaldi er mistenkt for å medvirke til å lekke Vatikanets statshemmeligheter. Han sier det kan bli aktuelt å etterforske flere personer.

Av bøkene går det fra at pave Frans' forsøk på å innføre større åpenhet om Vatikanets økonomi møter tøff motstand internt, og noen av kirkelederne anklages for å leve i overdådig luksus.

Som eksempel nevnes kardinal Tarcisio Bertone, tidligere nummer to i Vatikanet under pave Benedikt XVI, som sies å ha fått foretatt oppussing for 200.000 euro, drøyt 1,8 millioner kroner, i sin 300 kvadratmeter store leilighet betalt av Vatikanets sykehus for barn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag