Søndag bekreftet prinsesse Märtha Louise at hun og sjamanen Durek Verrett offisielt var et par.

I etterkant har sjamanen kommet i fokus for blant annet å ha uttalt at han kan snu atomer og bokstavelig talt redusere alder. Han har også en teori om at leukemi, (blodkreft) kun er dårlig balanse i blodet, og at han har kreftene til å «gjenopprette balansen».

Til helgen skal paret ut på en norgesturné sammen, hvor de «inviterer til en reise i livets mysterier, hvordan komme i dypere kontakt med din indre kraft og øke bevisstheten så du tar fram den egentlige deg uansett hvor du er i livet».

Showet kalles «The Princess and The Shaman», og billettene koster mellom 595 og 1030 kroner.

- Bruker det rått

Nå får derimot duoen sterk kritikk av samfunnsdebattant, og redaktør i den kristne dagsavisen Dagen, Vebjørn Selbekk.

- Hun bruker rått det faktum at hun er kongelig. Det drar monarkiet ned. Man bruker den kongelige tilknytningen på en kommersiell måte. Vi skal være klar over at det er jo ingen andre kongelige i hele verden som driver med det prinsesse Märtha Louise gjør, sier han til NRK.

Selbekk legger også til at kjærlighetens veier er uransakelige, og at Marthä Louise må få lov til å være sammen med hvem hun vil. Likevel reagerer han på at Märtha har «surfet gjennom det nyåndelige landskapet i Norge».

- Hun har blitt båret frem på popularitetsbølgen som prinsessetittelen hennes gir. Hun utnytter den kommersielt i et meget betenkelig marked, det var det grunn til å kritisere før hun ble kjæreste med sjamanen, og det er det grunn til å kritisere etterpå, sier Selbekk.

Munnkurv, men på vei til Norge

I etterkant av parets offentliggjøring har medieoppmerksomheten vært massiv.

Durek skapte derimot oppmerksomhet da han mandag fortalte at han hadde fått «munnkurv» av kongehuset, noe slottet raskt var ute med å benekte.

Mandag kveld gikk også Durek live på Instagram og fortalte at han var på vei til Norge for å besøke sin norske slekt. Her benyttet han også anledningen til å fortelle at kongen og dronningen allerede elsket han.

Durek og Märthas skal på turné fra 20. til 23 mai i Norge, ifølge førstnevntes hjemmeside. De skal besøke Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad.

Kan tjene millionbeløp

Hos Ticketmaster heter arrangementet Prinsessen og sjamanen.

Sankt Petri kirke har 900 sitteplasser.

Verdensteatret har 206 sitteplasser.

Edderkoppen scene har 345 sitteplasser.

Gamlebyen Kulturhus har 100 sitteplasser

Totalt er det 1.551 sitteplasser. Og hvis alle blir utsolgt kan inntektene beløpe seg til 922.000 kroner for de fire kveldene.

- Republikanere kan gni seg i hendene over den nye romansen mellom healer Märtha Louise og sjamanen Durek ... Samtalen fra scenen er nesten en katastrofal jackpot for alle som tror på vitenskap og medisin, og som mistror at folk har evner til å se auraer, helbrede med varme hender, og komme i kontakt med din indre kraft og holde kontakt med engler, skriver Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum.