Vedtok å ikke bestemme seg

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

Høyres landsmøtet var delt nesten på midten da de stemte om Datalagringsdirektivet.

09.05.10 13:52

Høyres landsmøte har brukt nesten hele formiddagen og deler av ettermiddagen til å diskutere EUs mye omtalte datalagringsdirektiv.

Det var på forhånd ventet svært kraftig debatt på landsmøtet om direktivet. Flertallet i resolusjonskomiteen gikk inn for å utsette avgjørelsen.

Les også: Duket for full splid i Høyre

- Jeg mener vi ikke har klarhet i alle tingene. Jeg frykter også et overvåkingssamfunn. Jeg står på det vi skriver i vårt prinsipprogram om personvern. Men vi er også partiet som skaper trygghet i samfunnet. Jeg frykter hvem som ser hva jeg gjør, men jeg frykter også det som skjer med mine barn, sa partileder Erna Solberg under debatten.

- Jeg mener det er politiske muligheter som gjør veivalgene som siterer både personvern og kriminalitetsbekjempelse mulig. Det vi egentlig stemmer om på landsmøtet er om vi skal gå fremover og se på om vi kan sikre både kriminalitetsbekjempelse eller personvern, eller skal vi velge bort en av disse tingene. sa Solberg.

Dette fikk hun landsmøtet med på, og etter fintelling stemte 175 personer for å ikke ta stilling, mens 108 stemte mot.

Dermed blir det ingen klarhet i om Høyre støtter Arbeiderpartiet i innføringen av direktivet, trolig før saken legges fram for Stortinget mot slutten av året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.