Vedum: - Ingen grunn til ekstraordinært landsmøte

Oslo (NTB): Sp-nestleder Trygve Slagsvold Vedum ber partifeller som krever ekstraordinært landsmøte for å velge ny ledelse, om å besinne seg.

- Det er helt legitimt å ha oppfatninger om hvem som skal sitte i partiledelsen, men jeg ser ingen grunn til å ta dette opp på et ekstraordinært landsmøte, sier Vedum til NTB.

Han mener de ordinære prosessene i partiet er tilstrekkelige også til å håndtere situasjonen som er oppstått etter at evalueringsrapporten konkluderte med sterk kritikk av samarbeidsklimaet i partiledelsen. Det betyr i så fall at det er landsmøtet til våren neste år som skal ta stilling til om Vedum, Ola Borten Moe og partileder Liv Signe Navarsete har tillit til å bli sittende.

- Vi er valgt sammen og har fått mandat til å lede partiet fram til neste landsmøte. Nå er det viktig at vi snakker sammen, får håndtert situasjonen og peker ut veien videre. Det har vært mye uro den siste tiden, sier Vedum.

Nestlederen vil verken kommentere trønderopprøret mot Navarsete, aksjonen sentrale personer i partiet skal ha satt i gang for å skaffe flertall for å kreve ekstraordinært landsmøte eller andre uromomenter i organisasjonen.

- Jeg vil ikke karakterisere noe av dette, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.