Vedum advarer mot fremskyndet landsmøte

Oslo (NTB): Flere fylkesledere i Senterpartiet advarer mot å be partileder Liv-Signe Navarsete raskt signalisere om hun sier nei til gjenvalg. Nestleder Trygve Slagsvold Vedum vil vente med debatten til landsmøtet i 2015.

- Vi har landsmøte annethvert år. Det mener jeg er klokt. Der velger vi ledelse og diskuterer politikk, sier Vedum til Aftenposten.

Flere av partiets ordførere mener at Navarsete snarest bør fortelle om hun ønsker gjenvalg, men en rekke fylkesledere advarer mot dette. De håper at frustrerte ordførere og andre ikke bidrar til at Navarsete må gå nå, og frykter en reprise av Åslaug Hagas avgang på et ekstraordinært landsmøte i 2008.

Flere fylkesledere mener Haga fikk urettmessig dårlig ettermæle fordi avgangen skjedde under lite hyggelige omstendigheter, skriver Aftenposten.

- Det vil frata henne all autoritet, sier fylkesleder Jostein Ljones i Hordaland Sp om en eventuell Navarsete-sorti på et ekstraordinært landsmøte i år.

Trygve Slagsvold Vedum anses av mange som den sterkeste kandidaten til å ta over etter Navarsete. Han mener det er viktig å forsone seg med at landsmøtet holdes annenhvert år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.