*Nettavisen* Nyheter.

Vedum glad for at samarbeidsavtale er stanset

Oslo (NTB): Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener det er svært bra at samarbeidsavtalen mellom ICA og NorgesGruppen er midlertidig stanset.

Det var Konkurransetilsynet som tirsdag varslet midlertidig stans. Begrunnelsen er at tilsynet mener det er fare for varig og uopprettelig skade for konkurransen i dagligvaremarkedet, og at det er rimelig grunn til å tro at avtalen er i strid med konkurranseloven. Avtalen går ut på at ICA overlater en stor del av innkjøp og distribusjon av varer til NorgesGruppen.

- Det er svært bra at Konkurransetilsynet deler den bekymringen jeg har uttrykt for avtalen. Jeg er veldig glad for at tilsynet stopper samarbeidet inntil videre og vil gå grundig inn i saken. Utviklingen viser at noen få aktører blir stadig mer dominerende. Det er urovekkende både for forbrukere, bønder og næringsmiddelindustri, sier Vedum til Nationen.

I begynnelsen av februar ba Dagligvareleverandørenes forening (DLF), som har 104 medlemsbedrifter som leverer merkevarer, Konkurransetilsynet om å innføre midlertidig stans av avtalen inntil det er gjort endelig vedtak i saken. DLFs administrerende direktør Helge Hasselgård sa tirsdag til NTB at DLF er lettet og tilfreds.

NorgesGruppen mener på sin side at avtalen er lovlig. Det mener også ICA. Partene har frist på seg til 8. mars med å uttale seg til Konkurransetilsynet. Et endelig vedtak er ventet senest 30. september. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.