Vedum taus om eventuelt kandidatur

Oslo (NTB): Trygve Slagsvold Vedum vil ikke svare på om han er kandidat til å ta over som leder av Senterpartiet etter Liv Signe Navarsete.

11.01.14 15:43

- Jeg kommenterer ikke noen lederspørsmål. Nå er det viktig for meg at de demokratiske prosessene i partiet får virke slik de er ment, så får det blir opp til landsmøtet å bestemme hvem som skal lede partiet videre, sier Vedum til NTB.

Han ble lørdag pekt ut som den åpenbare etterfølgeren til Liv Signe Navarsete, både av nestlederkollega Ola Borten Moe og et samlet ekspertkorps. Vedum har en sterk og relativt uomstridt posisjon i Senterpartiet og gjorde en solid jobb som landsbruks- og matminister i den rødgrønne regjeringen.

- Det er i realiteten ingen tvil om at sentralstyret vil støtte Navarsete når hun gir så tydelig beskjed om at hun ønsker å fratre. Derfor vil også jeg støtte henne i ønsket om å avholde ekstraordinært landsmøte, sier Vedum, som synes det er vemodig at Navarsete velger å gå av til våren.

- Hun har vært utsatt for et veldig stort press den siste tiden. Derfor har jeg respekt for hennes beslutning, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.