*Nettavisen* Nyheter.

Vedum tror persondebatten er blåst over

Loen (NTB): Sp-nestleder Trygve Slagsvold Vedum tror at de siste dagenes mediestorm rundt personer på topplan i partiet er gått tom for energi. Han synes ikke det var så mye hold i spekulasjonene om trusselkultur og fiendskap i utgangspunktet heller.

- Når begge hovedpersonene sier at de ikke kjenner seg igjen i det som er skrevet, tror jeg denne saken vil flate ut. Den vil neppe kaste lange skygger over landsmøtet, sier Vedum til NTB kvelden før landsmøtet tar til.

Han frykter ikke at den ene delegaten etter den andre skal innta talerstolen for å signalisere støtte til enten partileder Liv Signe Navarsete eller nestleder Ola Borten Moe. Uenighet i enkeltsaker, ja vel, men nedbrytende fraksjonsvirksomhet kjenner ikke nestlederen til.

Selv vil Vedum helst snakke om politiske saker som samferdsel, mat, helse og miljø, særlig når Nasjonal transportplan er like om hjørnet. Disse sakene utgjør kjernen i det programmet som skal vedtas søndag, og som Sp skal gå til valg på i september.

- Dette vil være et landsmøte som samler seg om den store oppgaven det er å vinne et valg. Jeg tror ikke delegatene vil henfalle til personstrid, sier han.

Deler av partiapparatet har allerede i flere dager akklimatisert seg på Hotel Alexandra innerst i Nordfjord, et av topphotellene i Navarsetes hjemfylke Sogn og Fjordane. Her har det vært hektisk møtevirksomhet og planlegging, ispedd kommentarer til mediene om ukens politiske snakkis, den uautoriserte portrettboken om gamle-Bortens sønnesønn. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.