På lørdag lanserte Senterpartiet sin partileder, Trygve Slagsvold Vedum, som statsministerkandidat.

Les mer: Vedum som statsministerkandidat: – Støre er en fin mann

Ifølge Vårt Land skal hensynet til velgere på høyresiden ha vært ett av flere argumenter som talte for å lansere Vedum som statsministerkandidat.

Dette gjentar nestleder Tvinnereim til Nettavisen, i form av å appellere bredere.

– Jeg tror Trygve kan være en kandidat som appellerer til veldig mange gjerdesittere, fra ulike deler av politikken. Og det tenker jeg er bra. Vi er jo et sentrumsparti, og har en annen inngang i mange saker enn det Arbeiderpartiet har, og håper at det kan appellere til ulike leire.

– At det kan bety en bredere appell?

– Ja, det tror jeg.

Senterpartiet har så langt i juni blitt målt til 17,0, 17,6 og 17,5 prosent oppslutning, mens Ap har blitt målt til 23,5, 24,5 og 24,7 prosent.

Noe av Sp sin styrke er at de henter velgere som stemte på borgerlig side i 2017. Ifølge Johan Giertsen i PollofPolls ligger Sp for øyeblikket an til å hente 30.000 Frp-velgere fra 2017.

Kastet brødsmuler

Tvinnereim, som er 2. nestleder i Senterpartiet, spilte en viktig rolle i helgens utrulling av Vedum som statsministerkandidat.

Fredag kveld, etter at Nationen helt riktig hadde erfart at Vedum kom til å bli lansert som statsministerkandidat på landsmøtet lørdag, rykket Tvinnereim ut for å kaste brødsmuler til pressen.

– Vi må rett og slett få lov til å diskutere internt, og Trygve må få lov til å summe seg og ta inn alle disse kommentarene som har kommet. Diskusjonen pågår, sa hun til TV 2 etter at aviser hadde erfart at avgjørelsen allerede var tatt.

– Ikke-teknokratisk

– Hva får folk med Trygve?

– Han har en veldig ikke-teknokratisk tilnærming til politikk, sier hun og fortsetter:

– Du får en statsministerkandidat som er helt genuint opptatt av å lytte og å trekke politikken litt ned. Han har et brennende engasjement for dette med å ta politikken tilbake til de folkevalgte. Det å få makta tilbake politikerne, og bort fra styrevelder og ekspertutvalg.

Les mer: Jonas Gahr Støre: – Jeg ser på Trygve som en alliert

– Han ønsker å ta makta tilbake til de folkevalgte, slik at folkevalgte har større innflytelse over store beslutninger. Der føler vi at Ap gjennom noen tiår har vært en representant for å gå den motsatte veien, og så tror jeg de er i ferd med å snu nå.

– Er han lettere å forstå enn Støre?

– Jeg vet ikke. Jeg synes ikke Støre er så vanskelig å forstå.

Alle valgkretser

Høstens valg skal følge de gamle fylkesgrensene, som betyr at det vil velges representanter fra 19 valgkretser.

Sp har mandater fra 15 valgkretser. Alle utenom Aust-Agder, Oslo, Vest-Agder og Oslo.

Les også: Obama: - Slik ville verden ha reagert på romvesen-bevis

Kun én gang i Senterpartiets historie har de fått representanter fra alle kretsene. Det skjedde i 1993, og Tvinnereim tror partiet klarer det igjen.

– Dere har en realistisk sjanse til å få inn representanter fra alle 19 valgkretsene. Er det i seg selv et mål?

– Ja, så klart. Og gjerne et par fra hver óg, sier hun med et smil.

– Men selvfølgelig. Og det er jeg sikker på at vi skal klare, følger hun opp selvsikkert.

Stortingsvalget er den 13. september.