*Nettavisen* Nyheter.

Vegtrafikksentralen advarer: - Vanskelige kjøreforhold

Våt snø og regn fører til vanskelige kjøreforhold i Oslo, Akershus og Hedmark.

16.11.19 15:47

Nedbør kan skape problemer på veiene lørdag ettermiddag, det melder Vegtrafikksentralen øst på Twitter. De ber folk om å kjøre etter forholdene.

- Det snør ganske kraftig noen steder. Og siden trafikkmengden kan være ganske stor midt på dagen i helgene, bør du beregne litt ekstra god tid, opplyser trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen i Vegtrafikksentralen Øst til NTB.

Ingen veier er foreløpig stengt som følge av nedbøren.

Et lavtrykk er ventet inn over Sør-Norge denne helgen, og det vil gi snø i områder over 100-400 meter, meldte meteorologene i går.

– Det kan nok fortsette å snø utover dagen, og eneste unntaket er Oslo-området hvor det vil komme i form av sludd eller regn, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til NTB lørdag ettermiddag.

– Antydningen er 8 til 12 centimeter nedbør i løpet av døgnet, sier statsmeteorologen.

Klikk på bildet for å forstørre. VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Dette bildet er tatt klokken 12.08 ved E6 Djupdalen utenfor Oslo og viser tydelig hvor mye snø som er i området.

VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Dette bildet er tatt klokken 12.08 ved E6 i Djupdalen utenfor Oslo og viser tydelig hvor mye snø som er i området. Foto: Webkamera (Statens Vegvesen)

Se grafikk av nedbøren øverst i saken.

Les også: Nå kan alpinsesongen starte: Varsler snø over 100-400 meter

Politiet melder om flere ulykker lørdag.

Ved Nordkisa har to biler frontkollidert i lav hastighet. Politiet meldte om ulykken klokken 15.37. Det skal være glatt på stedet.

En mann er kjørt til Kongsvinger sykehus for sjekk etter at bilen han satt i kjørte av veien og rullet rundt. Politiet fikk melding om ulykken klokken 14.20.

I Kongsberg kjørte en bil inn i et hus, meldte politiet klokken 11.23. Det skal ha vært glatt på stedet. Ingen personer kom til skade:

På riksvei 7 i Veme skal to biler ha vært involvert i en trafikkulykke. Politiet meldte om hendelsen klokken 11.11. Også her meldte politiet om vanskelige kjøreforhold, men heller ikke i denne ulykken ble noen skadd:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag