Gå til sidens hovedinnhold

Vegvesenet brukte mer på konsulenter enn asfalt

Oslo (NTB): Vegvesenet brukte i fjor konsulenter for 2,4 milliarder kroner, omtrent tre ganger mer enn det etaten brukte på asfalt, skriver VG.

Statens vegvesen brukte i fjor 870 millioner kroner på ny asfalt og vedlikehold av veidekke. Milliardregningen på konsulentbruk faller ikke i god smak hos Fremskrittspartiets samferdselspolitiske talsmann Bård Hoksrud.

- Statens vegvesen har åpenbart hatt en stor konsulentfest. Vi kunne fått mange kilometer med ny vei for 2,4 milliarder kroner, sier Hoksrud til VG.

I årsrapporten fra etaten kommer det også fram at Statens vegvesen i fjor fikk 390 flere ansatte, i hovedsak personer med høyere akademisk utdanning. Dermed har etaten nærmere 7.000 ansatte. Samtidig har konsulentbruken vokst de siste to årene. I 2010 kjøpte Vegvesenet konsulenttjenester for 1,5 milliarder kroner.

Årsrapporten forteller at 70 prosent av konsulenttjenestene er knyttet til planlegging og byggherreoppgaver. Resten kobles til det som beskrives som Vegvesenets kjerneprosesser.

Økningen i konsulentbruk fra 1,5 milliarder kroner i 2010 til 2,4 milliarder kroner i fjor blir forklart med økt aktivitet, spesielt ved igangsettelse av nye veiprosjekter. (©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem