Gå til sidens hovedinnhold

Vegvesenet: - Vi er bekymret!

For to måneder siden la Vegvesenet frem en rapport for å bedre sikkerheten på Porsgrunnsbura. Lørdag døde en 84 år gammel dame på samme bru.

I en rapport fra mai i år blir det beskrevet tiltak for å bedre sikkerheten ved åpning av Porsgrunnsbrua. Nå lover seksjonsleder Jan Vidar Myrland i Statens vegvesen å sette fortgang på arbeidet med rapporten.

Flere nestenulykker
Rapporten beskriver flere nestenulykker på samme sted der en 84-år gammel dame mistet livet lørdag.

- Vi er bekymret. Vi observerer mange som ikke respekterer rødt lys og bommer som går ned, det har vært et problem for oss lenge og er årsaken til at vi nå vurderer sikkerheten på nytt, sier seksjonsleder Jan Vidar Myrland i Statens vegvesen til TA.no.

Blant hendelser som nevnes er to ungdommer som sprang ut på klaffen når brua var på vei opp, bilister får panikk og rygger i bilen bak når brua åpnes, store båter følger ikke reglementet og skaper derfor fare, kameraovervåkningen har varierende kvalitet og høytaleranlegget må brukes for å rope til fotgjengere som ignorerer igangsatt bruåpning.

Det er biler som blir stående ute på klaffen eller under bommen, og fotgjengere som ikke stopper på rødt lys, men skynder seg over brua før klaffene går opp og ungdom som henger på rekkverket når klaffene går ned.

Fokus på sikkerhet
Myrland vil ikke kommentere dødsulykken lørdag, men sier at Statens vegvesen i mange år har satt fokus på sikkerheten tilknyttet brua i Porsgrunn og at flere tiltak allerede er gjennomført.

I høst skal belysning ved bommene og venteområder bedres. I tillegg vurderer Statens vegvesen også fysisk sperre, med hinder plassert på fortauet, for å hindre fotgjengere å krysse brua.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken