RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vegvesenet vil ha nytt løp i Oslofjordtunnelen

Oslo (NTB): Statens vegvesen ønsker å bruke halvannen milliard på å bygge et ekstra løp i Oslofjordtunnelen og utbedre veien på østsiden av tunnelen.

Det er strekingen mellom Vassum og Måna i Frogn kommune som er tenkt bygget ut til firefeltsvei samtidig som tunnelen rustes opp. Planen er å finansiere prosjektet med bompenger, opplyste Vegvesenet da de mandag møtte ordførerne i de berørte kommunene: Lier, Røyken, Hurum og Frogn.

I tillegg var fylkesordførerne i Buskerud og Akershus med på møtet. Vegvesenet håper å få sendt over en sak til behandling i kommunene og fylkeskommunene i løpet av våren.

Av hensyn til sikkerheten er tunnelen midlertidig stengt for tunge kjøretøyer. Det må bygges 26 evakueringsrom før tungtrafikk igjen kan kjøre snarveien under fjorden. Vegvesenet er i ferd med å skaffe entreprenør til denne jobben.

- Vi kan ikke si eksakt hvor lang tid det tar å bygge evakueringsrommene, men det er snakk om noen måneder, sier avdelingsdirektør Nils-Erik Bogsrud i Statens vegvesen i Akershus. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere