Gå til sidens hovedinnhold

Vegvesenet vil prøve ut 110-grense i Vestfold

Tønsberg/Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Bilistene kan få gasse litt ekstra på når de kjører på nye E18 gjennom Vestfold neste år. Vegdirektoratet ønsker nemlig å prøve ut en fartsgrense på 110 kilometer i timen.

Vegdirektoratet foreslår dette i et brev til Samferdselsdepartementet. Det er en åtte mil lang strekning som er aktuell - mellom Eik i Buskerud og Bommestad i Vestfold. Forslaget kommer etter at regjeringen i Sundvolden-erklæringen gikk inn for å øke fartsgrensene. Vegdirektoratet er blitt bedt om å foreslå strekninger.

Strekningen Gulli-Langåker på E18 i Vestfold lanseres også som en mulig prøvestrekning. Den 14 kilometer lange strekningen - en del av det mer omfattende forslaget - vil kunne få høyere fartsgrense fra juni 2014, heter det i brevet til Samferdselsdepartementet.

- I regjeringsplattformen erklærte vi at regjeringen vil øke fartsgrensene på de tryggeste motorveistrekningene til 110 kilometer i timen basert på faglige råd. Vegdirektoratet har anbefalt å prøve dette ut på E18 i Vestfold. Bilistene skal etter planen kunne kjøre i 110 kilometer i timen på den første strekningen i mai/juni neste år, uttaler statssekretær Bård Hoksrud (Frp). (©NTB)

Reklame

Nå i dag: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet