RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veide 275 gram

Foto: UNIVERSITY HOSPITAL GOETTINGEN / HANDOUT (EPA)
Sist oppdatert:
«Tommeliten» er den minste gutten som har overlevd en så tidlig fødsel.

(SIDE2:) Den lille gutten som bare går under kallenavnet er antakelig den minste guttebabyen som har overlevd etter å ha blitt født for tidlig. Han ble født etter bare 25 ukers svangerskap, 15 uker for tidlig.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Anonym
Verken navn eller identitet på foreldrene er frigitt. Men i dag, fredag, slapp universitetssykehuset i Göttingen iTyskland de første bildene av gutten som de bare kaller Tommeliten.

Tommeliten var like lang som et A4-ark og veide altså under en pakke Bremykt smør.

Han ble født i samråd med leger og foreldre ved keisersnitt, skriver The Daily Telegraph.

Normalvektig etter fem mnd
Tommeliten ble født i juni i fjor. Først i desember ble han frakoblet kuvøsen der både pust, hjerterytme, matinntak og annet ble overvåket 24 timer i døgnet. Men Tommeliten overlevde alle farer og ble erklært stabil i desember da han var fem måneder gammel. Da veide han like mye som en normaltvektig nyfødt baby.

I dag er Tommeliten snart ni måneder og hjemme hos mor og far. Han skal ha det bra etter forholdene. Legene regner som regel at 350 gram er nedre grense for overlevelse. I USA er det en jente på 244 gram som er den minste jenta i verden som har overlevd etter å ha blitt født for tidlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere