Gå til sidens hovedinnhold

Veide 40 gram ved fødselen

Denne hunden får plass i en kaffekopp. Se video av den søte lille knøttvalpen her.

(SIDE2): Jane Slartmann på Skotterud var redd det var noe galt med Lotta da hun ble født.

Valpen på 40 gram var uforholdsmessig liten i forhold til resten av kullet. Sju uker senere har den rukket å bli like under 400 gram.

- Hun er jo helt utrolig liten fortsatt, så vi håper bare hun overlever. De blir veldig ofte syke når de er så små som dette, forteller Jane til glomdalen.no

Se video av den knøttlille valpen nederst i saken.

Jane var også inne på tanken om at hun kanskje ble nødt til å avlive minivalpen, men det ville ikke døtrene Marthe og Line ha noe av. Jane sa seg enig i å se hvordan den vokste og utviklet seg. Det angrer hun ikke på. Nå har de bestemt at Lotta ikke skal selges, slik resten av kullet skal.

- Vi fant ut at vi ville beholde den, siden vi er usikre på hvorvidt den overlever eller ikke, forteller Line.

Liten, men aktiv

Til tross for den beskjedne størrelsen er det lite å si på aktivitetsnivået til den lille krabaten, som er en blanding av Yorkshire-terrier og Silky-terrier.

- Men nå er hun akkurat like sprek som de andre i kullet, forteller Jane, mens Lotta tasser rundt på gulvet på jakt etter mamma og bekrefter nettopp det.

Bortsett fra størrelsen er det ikke mye som skiller henne fra resten av valpeflokken.

- Hun fikk jo tenner og åpnet øynene samtidig som de andre, så den ligger ikke etter i utviklingen ellers, forteller Jane.

Se video av den knøttlille valpen her.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken