RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veidekke fra finanskrise til lavkonjunktur

Veidekke sin omsetning kom inn på 4,1 milliarder kroner, ned fra 4,4 milliarder kroner året før.

Entrepenøren Veidekke har lagt frem tall for 4. kvartal som viser et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 289,7 millioner kroner, mot 270,4 millioner kroner i sammer periode året før. Avskrivningene økte til 96 millioner kroner, fra 79 millioner kroner. Resultatet før skatt endte på 211,6 millioner kroner, ned fra 252 millioner kroner i fjor.

- Vår entreprenørvirksomhet klarte å opprettholde gode marginer til tross for vesentlig lavere omsetning, og ordrereserven økte mot slutten av året. Boligproduksjonen og boligsalget tok seg opp i fjerde kvartal, så vi er meget tilfreds med resultatene både for fjerde kvartal og for hele 2009, sier konsernsjef Terje R. Venold.

Veidekke sin omsetning kom inn på 4,1 milliarder kroner, ned fra 4,4 milliarder kroner året før.

- Resultatene etter fjerde kvartal viser at Veidekke har kommet relativt trygt gjennom finanskrisen. Konsernet har en sterk finansiell stilling med en positiv rentebærende posisjon på 101 MNOK, og egenkapitalen er styrket med 2,8 poeng til 26,4 %.

Resultatet pr. aksje ble 1,3 kroner, som er det samme som 4. kvartal i fjor, og styret foreslår et utbytte på kr 2,50 pr. aksje for 2009. Ordrereserven for konsernets entreprenørvirksomhet var ved årsskiftet 12,3 milliarder kroner, opp fra 10,6 milliarder krnoer.

- Vi ser videre at ordrereserven og boligsalget øker. Våre interne forbedrings­prosesser gir uttelling, og vi har opprettholdt kompetanse og kapasitet i organisasjonen. Jeg mener derfor at Veidekke er godt rustet for 2010, som nok også blir et krevende år, fastslår konsernsjef Venold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere