RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veien til NM-finalen

VALLHALL (vif.no): Søndag møter Vålerengas juniorer Start i NM-finalen. Veien til finalen startet med seier mot Skeid 2 i april, før Hønefoss, Bærum, Ham-Kam, Lyn og Bodø/Glimt har blitt beseiret med en samlet målforskjell på 29-4.

Vålerenga spilte seg lett videre til andre runde i junior-NM da de slo Skeids nest beste 6-0 på hjemme på Valle uten å slite seg ut. Erik Bjørdal, Morten Lie, Stefan Randjelovic, Adnan Haidar og Ilias el-Hafedi scoret målene.

- Vi gikk greit videre i junior-NM og det var det eneste som betydde noe i dag, sa Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no etter kampen.

På grunn av måten Skeid har organisert sin bredde og elitesatsing på kan de stille to lag i junior-NM. Vålerenga møtte de nest beste fra Nordre Åsen. På papiret rått parti, men likevel brukte Enga lang tid på å få spillet til å sitte. VIF-gutta hadde et klart overtak, men var ikke presise og villige nok foran mål.

- Det kan virke som om gutta tok litt lett på kampen. De visste på forhånd at de var mye bedre enn Skeid og det preget dem nok litt. Uansett var det unødvendig at vi slapp oss så mye ned i førsteomgang. Er vi ikke skjerpa, scorer vi heller ikke mål.

- Nå hadde Skeid bare et par skudd på mål, så de var aldri i nærheten av å true oss, men vi bør drepe kampen mye tidligere.

1-0-ledelsen til pause ble til en komfortabel 6-0 seier etter en godt gjennomført andreomgang.

- Gutta fikk leke seg litt mot slutten av kampen og dette var ingen hard økt for oss. Vi brukte minimalt med energi, sa VIF-treneren.

Lettere enn forventet mot Hønefoss
I andre runde ventet Hønefoss som ledet Buskerudserien. Vålerenga forberedte seg til en tøff kamp om videre avansement, men gikk overraskende lett videre til 3. runde. Hønefoss ble slått hele 8-1 på bortebane etter tre scoringer av Dennis Obeng, to av Formose Pape Mendy og Ilias el-Hafedi, samt ett mål av Amin Nouri.

Et tent Vålerenga-lag åpnet forrykende på Hønefoss og ga aldri hjemmelaget en sjanse.

- En av grunnene til den gode starten er nok at vi møter et dårligere lag enn forventet. Vi var usikre på hva som ventet oss, men hadde hørt at Hønefoss holdt bra standard, derfor brettet gutta opp skjorteermene og trøkka til fra start, fortalte Vålerenga-trener Ken Eilif Nilsen til vif.no etter kampen.

- Det resulterte i tre kjappe mål og at kampen i realiteten var avgjort før vi hadde spilt ti minutter.

Seks mål i førsteomgang og to etter hvilen sørget for nok en storseier.

- Vi var gode og hissige innledningsvis. Kombinasjonene satt og vi vant mange baller. Resultatet var at vi produserte mange sjanser og fort kunne ha scoret flere mål, sa Nilsen.

- Vi stilte et bra lag som var spillesugne. Når midtbanen er i slag og river og sliter i motstanderen er vi vonde å møte.

Billig reise mot Bærum
I tredje runde ble Bærum slått 6-1 i sommervarmen på Valle. VIF-juniorene ledet 3-0 etter tyve minutter, og fikk en billig reise i en tid med mange kamper. Dennis Obeng og Glenn Roberts scoret to mål hver, mens Mathias Samuelsen og Bardh Shala sørget for det to siste målene.

- Vi skal i utgangspunktet være et mye bedre lag enn Bærum og det viste vi ganske klart i dag, sa Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no etter kampen.

- Det er det samme om vi vinner 1-0 eller 6-1 i NM. Det eneste som teller er å komme seg videre.

Vålerenga ga aldri Bærum en sjanse på kunstgresset på Valle. Allerede i kampens første minutt sendte Glenn Roberts de kongeblå i ledelsen, før to Obeng-mål sørget for 3-0-ledelse til pause.

- Når Bærum får den starten de gjør med to veldig tidlige baklengsmål er det klat at det blir veldig vanskelig for dem. Vi merket at gutta våre senket seg noen hakk etter 3-0-målet. Da var kampen i realiteten avgjort, sa Holter.

- Det var godt å få en tidlig ledelse og vi fikk brukt hele troppen i varmen.

Storseier på middels dag
I fjerde runde slo Vålerenga interkretskollega Ham-Kam 5-1 på Hamar stadion. Selv om Vålerenga vant stort var hovedtrener Andreas Holter kun middels fornøyd med hva Vålerenga presterte..

- Vi går videre på en middels dag, men det er veldig bra å score fem mål på en slik dag. Det er også bra at vi bare slipper inn ett mål, et tullemål fem minutter på overtid, og vi var vanskelige å skape store sjanser mot i dag, sa han til vif.no.

- Kampen stod og vippet litt, og HamKam hadde en i stanga like før vi gikk opp til 2-0. Etter vårt andre mål hadde vi full kontroll, og da var det enveiskjøring. Da var det ikke noe å si på at vi vant kampen klart.

At Vålerenga slipper til lite i mot og som regel alltid scorer mål har vært gjennomgangstema ofte denne sesongen. Slikt skaper trygghet.

- Jeg har sett oss spille bedre tidligere i år, men at vi vinner 5-1 viser at vi har spillere som kan avgjøre kamper til vår fordel selv om spillet ikke sitter helt. I dag var det viktigste å gå videre, og det gjorde vi, og da er vi selvfølgelig godt fornøyde med det.

Keeper-Larsen avgjorde
I kvartfinalen var det duket for et dramatisk byderby mot Lyn. Lagene scoret på hvert sitt straffespark i ordinærtid og da det fortsatt stod uavgjort etter ekstraomganger måtte kampen avgjøres med straffesparkkonkurranse.

Der ble keeper Frode Larsen den store helten mot gamle lagkamerater i Lyn da han reddet straffesparkkonkurransens siste straffespark og sendte Vålerenga videre til semifinalen i NM. - Dette er helt klart en personlig revansje, sa Larsen til vif.no etter kampen.

- Det var utrolig deilig å slå Lyn og gamle lagkamerater. Jeg fikk beskjed om at jeg ikke ville bli satset på i Lyn. Da var valget lett. Dette er helt klart en personlig revansje.

- Jeg var ikke i nærheten av de første straffene og var litt ute av det. Derfor spurte jeg Adnan Haidar hvilken vei jeg skulle gå etter at han hadde satt sin straffe. Adnan sa jeg skulle gå til venstre og jeg fulgte rådet hans. Det var utrolig deilig å redde den straffa.

Se høydepunkter og reaksjoner fra kampen på VIF TV.

3xRoberts i semifinalen
I semifinalen ble Bodø/Glimt slått 3-0 på Voldsløkka etter tre scoringer av Glenn Roberts. Etter kampen var garderoben fylt med lettelse og stolthet.

- Vi er veldig stolte nå, men vi veit at vi ikke spilte spesielt bra i dag, derfor sitter vi igjen med en litt rar følelse. Gutta føler kanskje mest lettelse over at vi endelig har nådd målet, sa Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

- En NM-finale er kronen på verket for oss etter seks år med store fremganger. Det var stort å vinne Junior Elite-turneringa på Hamar i fjor, men NM har hengt høyt der oppe hele veien uten at vi har lykkes i turneringa. Det har vært mye nesten, så når vi endelig når målet om NM-finale er det fantastisk gøy.

- Det var lite som fungerte, men vi viste igjen at vi har mer spisskompetanse i laget enn hva motstanderne våre har. Vi har matchvinnerne som andre mangler. Kristian Brix er lynrask og teknisk, Glenn Roberts tenner til når han skal og bakerst har vi en av landets beste juniorkeepere i Frode Larsen.

Se høydepunkter og reaksjoner fra kampen på VIF TV.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere