Veier like mye som en bil

Bokhandlene flommer over av slankebøker. Til sammen veier de like mye som elbilen City Bee. Se hva vektnåla stoppet på.

23.01.06 12:49

(SIDE2): Vi samlet alle slankebøkene på bokhandelen Tanum i Oslo. 1000 bøker - med en samlet vekt på 750 kilo!

Det er like mye som miljøbilen City Bee veier uten batteri.

Alle former og fasonger
I bokhandlere landet rundt bugner det nå over av slankebøker i alle mulige former og fasonger. Det er mange som vil tjene penger på at helse og livsstil har blitt en ledende trend, og bare i år har Tanum hele 90 nye helse- og livsstilsbøker i hyllene.

- Vi har slankebøker i alle former, men de mest populære bøkene nå, er bøker som fremmer et proteinrikt kosthold, og bøker hvor du kun skal spise langsomme karbohydrater, sier seksjonsleder for Helse og livsstil, Fredrik Falck til side2.

Av bestselgere kan nevnes bøker som; «SLOW», «Bedre uten brød», «Spis deg ned i vekt», «Franske kvinner blir ikke fete» og «South Beach Dietten».

Bevisste kunder
- De fleste som kommer inn hit vet hva de skal ha. Folk er jo langt mer bevisste nå enn tidligere, sier Fredrik. Også menn har hevet seg på bølgen og kjøper helsebøker over en lav sko.

- Det er kommet en rekke bøker om både trening og sunn mat som henvender seg til den mannlige delen av befolkningen, sier han. Hans personlige favoritt er boka «SLOW», skrevet av forfatteren Carl Honoré.

Denne boka tar opp mange temaer og hovedbudskapet er å bruke tiden riktig, og å spise det beste av de ingrediensene som finnes der ute, sier han ivrig.

Satser på helse
Det store forlaget Aschough gir ut flere helse og livsstilsbøker enn tidligere, og mener det er et økende behov i markedet for bøker av denne karakteren.

- Vi blir jo bare fetere og fetere, sier informasjonskonsulent i Aschough, Jørund Høie Skaug. Vi ønsker fokus på det mentale rundt det å gå ned i vekt, sier han videre.

Kanskje ikke så lett for forbrukerne å vite hvilke bøker man skal kjøpe i mylderet av nye dietter, lette retter, raske og langsomme karbohydrater og om man skal «tenke seg slank» eller trene for å bli slank. Uansett finnes det garantert noe for alle og enhver i mange og lange hyllemetere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.