RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veigar Páll Gunnarsson klar for Vålerenga

Sist oppdatert:
Blir Vålerenga-spiller ut 2014-sesongen.

Vålerenga har hentet angrepsspilleren Veigar Páll Gunnarsson (31) fra Stabæk. Gunnarsson har signert en kontrakt som binder han til Vålerenga ut 2014-sesongen.

- Vi er veldig fornøyde med å ha denne overgangen i boks, sier sportsdirektør i Vålerenga Fotball, Truls Haakonsen, til vif-fotball.no.

- Her har vi både kortsiktige og selvfølgelig også langsiktige mål om å utvikle oss offensivt. Vi har slitt litt offensivt i år, og allerede inneværende sesong har vi forhåpninger til at Veigar kan hjelpe oss med det. Han er en spiller vi kjenner godt og som har en fantastisk statistikk i forhold til mål og assist.

Haakonsen mener det er liten risiko med å hente en spiller av Gunnarssons kaliber til Vålerenga.

- Veigar er en spiller alle norske klubber, trenere og ledere kjenner godt. Han har hatt en god sesong så langt med syv mål og fire assist på de første 15 kampene, så han har vi tro på at kan komme inn å gjøre jobben med en gang, sier Haakonsen.

Se intervju med Truls Haakonsen på VIF TV

Tredje norske klubb

Gunnarsson er født 21. mars 1980 og gjorde seg først bemerket som fotballspiller i Stjarnan i 1996. Han ble i den islandske klubben til og med 2000-sesongen før ferden gikk videre til Norge og Strømsgodset i 2001. I Drammen klarte han ikke å etablere seg i førsteelleveren, dermed gikk turen tilbake til Island og KR Reykjavik året etter.

Tilbake på Island lot ikke suksessen vente på seg og Gunnarsson var stjerna på laget som vant den islandske serien i 2002 og 2003. Dermed ble han på nytt aktuell for utenlandske klubber og Stabæk ble neste stoppested. Fra 2004 til 2008 scoret spissen 60 mål på 135 kamper for Stabæk.

Etter seriegull med Stabæk og cupfinaletap mot Vålerenga forsvant Gunnarsson til AS Nancy i fransk fotball i desember 2008. Møtet med fransk fotball ble ikke helt som han hadde håpet på og i november 2009 gikk turen tilbake til Norge og Stabæk. Siden returen til norsk fotball har han scoret 17 mål på 39 kamper. Gunnarsson har også 45 målgivende pasninger i Tippeligaen i løpet av sine to perioder i Stabæk og har scoret 22 mål på 32 kamper i den norske cupen.

Veigar Pall Gunnarsson debuterte for det islandske landslaget i januar 2001 og siden scoret 6 mål på 33 landskamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere