RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veikryss kan velte IKEA

Det nye gigantbygget som IKEA vil reise i Åsane, kan bli stoppet av et veikryss til 120 millioner.

(iBergen.no) For skal det bli noen av det nye bygget på Nyborg, krever Statens Vegvesen at IKEA tar regningen med et nytt veikryss til svimlende 120 millioner kroner.

- Vi er innstilt på å delta på kostnadene, men kan ikke dekke alt. Kommer det et krav om at vi må betale for hele krysset på Nyborg, veltes hele prosjektet om utbygging på Nyborg, sier assisterende ekspansjonssjef Jostein Hatlebrekke til Åsane Tidende.

Det planfrie krysset er påtenkt som en direkte konsekvens av IKEAS utbyggingsplaner. Sjefsingeniør i Statens Vegvesen, Sindre Lillebø, sier til avisen at møbelgiganten ikke får etablere seg på den nye tomten før vegkrysset er på plass.

Det blir pekt på at det er næringslivet selv som utløser behovet for slike trafikkendringer og at det derfor er naturlig at næringslivet selv tar regningen. Han peker også på at en politisk behandling av finansieringen til et slikt veikryss kan dra langt ut i tid, og at IKEA trolig vil være kjappere på beina med et nytt bygg hvis de punger ut selv.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere