RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veivesenet skal sikre Gatebil-treff

Foto: Tom Gustavsen (Romerikes Blad (RB))
Sist oppdatert:
Veivesenet vet at de stikker hånda i et vepsebol ved å stille med Gatebil-stand. Likevel mener de det er både riktig og viktig.

For første gang skal Statens vegvesen bevege seg innenfor gjerdene rundt de populære Gatebil-treffene som flere ganger årlig samler titusenvis av bilfrelste, skriver Romerikes Blad.

Tidligere har veivesenet kun vært på utsiden og kontrollert mange av de ombygde og trimmede bilene.

- Nå vil vi være til stede for å drive trafikksikkerhetsarbeid. I tillegg vil vi informere og veilede folk som ønsker å bygge om, style eller trimme bilen sin – fortelle hvordan det kan gjøres lovlig og sikkert, sier Frank Ove Eidem ved Jessheim trafikkstasjon til Romerikes Blad.

Treffer ungdom
Neste helg går årets vårtreff av stabelen på Vålerbanen i Hedmark. Omkring 15.000 deltakere er ventet. Fra Jessheim trafikkstasjon deltar tre ansatte, som skal bemanne veivesenets egen stand inne på treffområdet.

- Grunnen til at vi velger å være akkurat på Gatebil, er at vi treffer enormt mange i primærmålgruppen vår når det gjelder trafikksikkerhetsarbeid: Ungdom mellom 16 og 25 år, forklarer Eidem.

På det meste har ett enkelt Gatebil-arrangement samlet over 45.000 mennesker. Mange av deltakerne på treffene kjører biler som er bygget om, trimmet eller stylet. Flere av dem uten å ha vist endringene og fått det godkjent hos veivesenet.

- Inne på treffområdet skal vi ikke drive kontroll og vifte med pekefingeren. Her skal vi kun veilede, informere og komme i dialog, særlig med ungdom. Men ute på veien vil det være kontrollvirksomhet på vanlig måte, understreker Eidem.

- Mye er lov
Statens vegvesen vet ikke hvor mange ulovlig ombygde biler som ruller på norske veier. Men Frank Ove Eidem og kollegaene tror det dreier seg om mange.

- Dessverre tror vi det. Derfor mener vi også at det er viktig å informere så godt som mulig hvilke muligheter som finnes innenfor lovlige rammer – det er nemlig ganske mye man kan gjøre lovlig også, sier han.

- Hvorfor velger da mange å gjøre det ulovlig?

- En del opplever nok regelverket og oss i Statens vegvesen som firkantede og stivbeinte. Nå vil vi prøve å motbevise den myten. Får vi til en dialog slik at de som ønsker å bygge om bilen tar kontakt med oss først, for å råd og veiledning, har vi kommet langt, mener Eidem.

Les flere saker hos Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere