Gå til sidens hovedinnhold

Vekk med gamle skoletoaletter

Oslo kommune la fredag frem sine forslag til bruk av pengene fra regjeringens tiltakspakke.

RÅDHUSET/VÅRT DISTRIKT: Oslo kommune er den første kommunen i landet som legger fram en sak om hvordan de ekstraordinære midlene til trygging av sysselsettingen skal fordeles. Dette er midler som skal brukes på prosjekter som kan ferdigstilles i 2009. Derfor er vi opptatt av å starte fortest mulig der det trengs mest mulig, sier byrådsleder Erling Lae, i en pressemelding.

Forbedring

Mange skoler i Oslo har dårlige toaletter og byrådet ønsker å rehabilitere flere av dem, finansiert med tiltakspakken. I våre bydeler betyr dette nye toalettfasiliteter på ti av skolene. Den store satsingen på å forbedre toalettforholdene rundt om i byen, tyder på at byrådet har lånt øre til opposisjonspartiene Ap og SV, som tidligere har oppfordret byrådet til å gjøre noe med de begredelige toalettforholdene på enkelte av byens skoler.

Skolene som får nye toaletter:

Abildsø skole

Godlia skole

Manglerud videregående skole

Rustad skole

Ulsrud videregående skole

Holtet videregående skole

Lambertseter videregående skole

Nordstrand videregående skole

Prinsdal skole

Rosenholm skole

Nytt kjøkken

Men også på Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter er det grunn til å glede seg. Byrådet har satt av 20 millioner til totalrehabilitering av produksjonskjøkken ved Kantarellen og Silurveien sykehjem, blant annet for å tilfredsstille Mattilsynets krav.

Det er også satt av penger til å oppgradere elektrisk anlegg og brannsikringstiltak på Nordseterhjemmet, Manglerudhjemmet, Ryenhjemmet og Lambertseter alders- og sykehjem. Også Nordre Skøyen Hovedgård får 3,1 millioner kroner til brannsikringstiltak.

Opprusting

Idrettsetaten får penger til nødvendig og etterlengtet vedlikehold av klubbhusene på Haraløkka, Rustad og Abildsø.

Det er avsatt 5 millioner kroner til oppgradering og vedlikehold av badeplasser; Stensrudtjern er blant disse.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen