EKEBERGRESTAURANTEN: – Vi blir stadig kontaktet av folk som lurer på om det fortsatt går an å danse på Ekebergrestauranten, sier bookingansvarlig Magnhild Kleven.

Dessverre har hun måtte skuffe dem alle sammen. Inntil nå.

Shabby sjekkested

8. november blåses – og ristes – det liv i «Åreknuten». Et navn som garantert får deg til å trekke på smilebåndet, dersom du husker Ekebergrestauranten fra tiårene fram til 90-tallet.

Sitter du fortsatt som et spørsmålstegn, kommer forklaringen her:

Ekebergrestauranten var i sin tid en av Oslos mest populære danserestauranter, før den fra 1980-tallet gikk inn i et etter hvert ganske omfattende forfall. I 1997 ble stedet stengt. De siste tiårene i drift gikk stedet under navnet «Åreknuten» på folkemunne, fordi det var viden kjent som et litt slitent sjekkested for de godt voksne.

– Denne gangen inviterer vi til «Åreknuten vol. 2: Forever Young», sier daglig leder Konstantin Zimmermann med et kjempesmil.

– Finnes ikke liknende

– Vi opplever at det er et begrep som har festet seg, og som i dag er forbundet med nostalgi og er mer humoristisk og positivt enn det kanskje var ment den gangen. Det er i alle fall sånn vi tenker om det, sier Kleven.

LES OGSÅ: Gjenreiser Karlsborg-villaer

Zimmermann og Kleven håper «nye» Åreknuten kan innfri et behov som i dag omtrent bare kan dekkes på danskebåten; nemlig et skikkelig dansested for de voksne.

– Det finnes jo ikke noe slikt tilbud i byen i dag. Og med dette kan vi bringe Ekebergrestauranten tilbake til fordums tider. Vi håper å bringe sammen danseglade mennesker, som skal få gjøre akkurat det de gjorde her før. Vi skal pynte lokalene og gjøre det ekstra stilig, sier Zimmermann.

I førsteomgang er Åreknuten en «engangshappening». Men blir det så populært som restauranten selv håper, er målet å arrangere to store dansekvelder i året.

Vil du gjøre en helaften ut av anledningen, vil det bli tilbudt middagsmeny før dansen, reklamerer Zimmermann.

SE VIDEO: Ringnes var guide i egen park

Lokalt band spiller live

– Jeg husker veldig godt da det var dans på Ekebergrestauranten, og var jo innom iblant. Det het vel egentlig «Dans for oss over 40», minnes John Bernhardsen, i Nordstrand-bandet «Stamgjestene» som har fått oppdraget med å spille opp til dans 8. november.

– Vi kommer til å spille dansemusikk fra 50-, 60- og 70-tallet, med hovedvekt på swingrytmer. Musikk som jeg tror folk i den aldersgruppa vil fenges av, sier han.

Bernhardsens band er også kjent under navnet «Sæterguttenes lørdag» som spiller fast på Oliven på Lambertseter.

– Jeg har snakket med mange av dem som pleier å være der, og de synes initiativet er veldig bra. Jeg tror dette vil slå an og gjøre at en del som ikke vanligvis går på Ekebergrestauranten finner veien dit. Og så håper jeg selvfølgelig det blir mer enn et engangsforetak. Det tror jeg absolutt det er stemning for, sier Bernhardsen.