RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vekst for bank-utfordrer

Sist oppdatert:
Bankutfordreren Bankia Bank viser vekst i resultatet i første halvår. Samtidig fortsetter kundeveksten
Bankia Bank ASA fortsetter fremgangen, og oppnådde for første halvår 2004 et resultat etter skatt på 12,7 millioner kroner mot minus 1,1 millioner kroner for første halvår i fjor og 6,8 millioner kroner for hele 2003.

I andre kvartal 2004 oppnådde Bankia et resultat etter skatt på 7,7 millioner kroner. Samtidig fortsetter kundeveksten, og i siste kvartal har over 6.000 nye kunder skaffet seg Bankias helt gebyrfrie Visa-kort.

Bankia Bank ASA har etter kun tre års drift skaffet seg over 90.000 kunder, og er blitt en betydelig utsteder av Visa kredittkort i Norge.

– Vi er meget fornøyde med å kunne fortsette den sterke veksten samtidig som vi leverer gode resultater, uttaler adm. direktør i Bankia, Christina Åhlander.

Netto renteinntekter i forhold til samme periode i 2003 har økt med 9,7 millioner kroner til 21,1 millioner kroner, og resultat før tap og skatt har gått fra 5,5 millioner kroner til 14,1 millioner kroner.

Tilsvarende tall etter tap og skatt viser en utvikling fra et overskudd på 0,3 millioner kroner i andre kvartal 2003 til et overskudd som nå er på 7,7 millioner kroner. Dette er en forbedring på 7,4 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor, og 2,6 millioner kroner bedre enn første kvartal 2004.

– Dette er resultater vi er stolte av å kunne levere, og vi føler at Bankia er godt rustet for videre vekst, skriver Åhlander i meldingen.

Tapskostnadene er redusert i forhold til andre kvartal 2003 til tross for økte utlån. Det ble da regnskapsført en tapskostnad på 5,0 millioner kroner på en utlånsbalanse som ved utgangen av kvartalet var på 414 millioner kroner.

Det tilsvarende tallet for innværende kvartal er på 3,4 millioner kroner, men nå med en utlånsbalanse på 561 millioner kroner. Samlede tapsavsetninger utgjorde ved utgangen av kvartalet 30,5 millioner kroner.

Bankens forvaltningskapital etter andre kvartal 2004 var på 841,8 millioner kroner. Banken hadde ved utgangen av kvartalet en kapitaldekningsgrad på 13,2 prosent, og likviditeten anses som god.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere