RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vekst, men fortsatt minus i Mamut (Ny)

Sist oppdatert:
Visma-konkurrenten, unoterte Mamut, vokste kraftig i omsetning i siste kvartal. Toppsjef Eilert Hanoa leverer fortsatt minusresultat, men nå skal det være slutt. Han ser både solid vekst og overskudd fra nå av
Oppdatert med kommentarer fra presentasjon.

Mamut leverer økonomi- og programvareløsninger til små- og mellomstore bedrifter. Selskapets resultat før skatt endte på minus 1,3 millioner kroner i fjerde kvartal 2002, sammenlignet med minus 12,8 millioner kroner i samme kvartal året før.

Omsetningen i perioden økte fra 20,0 millioner kroner til 28,0 millioner kroner, mens driftresultatet endte på minus 1,0 millioner kroner i fjerde kvartal 2002 mot minus 12,6 millioner kroner året før.

I fjerde kvartal 2002 endte EBITDA-resultatet på 0,3 millioner kroner, mot minus 9,8 millioner kroner året før.

- Vi er svært fornøyd med en omsetningsvekst på 40 prosent i årets siste kvartal i et turbulent marked. Årsaken til den sterke veksten er lansering av Mamut Office i Sverige, samt økende etterspørsel fra større virksomheter etter komplette og rimelige Mamut-løsninger, sier Adm. dir. Eilert Hanoa.

Selskapet hadde 11,6 millioner kroner i bankinnskudd ved utgangen av året.

Omsetningsveksten for hele 2002 var 30 prosent.

Ser vekst og overskudd
Når det gjelder fremtiden anslo Hanoa en omsetning på rundt 120 millioner 2003 og rundt 140 millioner i 2004 på en presentasjon onsdag morgen.

Mye av veksten kommer i Sverige, siden nye løsninger ble lansert der i fjerde kvartal. Hanoa mener et bedriftsklima med investeringsskepsis favoriserer en leverandør av rimelige standardsystemer, som Mamut.

I 2003 skal man ha positivt driftsresultat både før og etter avskrivninger i alle kvartaler, ifølge Hanoa.

For 2004 er målet en driftsmargin på 20 prosent før avskrivninger og 15 prosent etter avskrivninger. Forutsatt ubetydelig finansnetto og 28 prosent skatt (for kalkulasjonsformål - selskapet har faktisk sett fremførbart underskudd), skulle det innebære et resultat etter skatt på drøyt 15 millioner i 2004.

Mamut er verdsatt til 123 millioner i gråmarkedet.

Børs?
Det har lenge vært ventet at Mamut vil gjøre sin debut på børsen, men det dårlige børsklimaet har bremset, og gjør det fortsatt.

Hanoa sier selskapet er klargjort for børsnotering, men at man vil vente på et løft i finansmarkedene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere