RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vekst og tap for Opera

Sist oppdatert:
Programvareselskapet Opera Software fortsetter omsetningsveksten men tapene øker.
Opera Software meldte onsdag om resultat for første kvartal og kunne vise til en omsetning på 65,39 millioner kroner mot 47,83 millioner kroner samme kvartal året før.

Særlig var det sterk vekst innenfor dekstop-produkter, som er selskapets nettleser, som økte omsetningen med 142 prosent til 14,8 millioner kroner. Men det er Internett-produkter som er størst, med en omsetning på 50,55 millioner kroner i første kvartal. Dette er en oppgang på 21 prosent.

Større lønnskostnader
Driftsresultatet endte på et tap på 8,9 millioner kroner mot 7,2 millioner kroner samme periode året før. Særlig økte kostnadene til lønn. I første kvartal var lønnskostnadene, inkludert opsjoner, på 53,4 millioner kroner mot 33,09 millioner kroner samme periode året før. Antall ansatte har også steget med 37 prosent i perioden til 387 personer.

Resultat før skatt endte med minus 6,9 millioner kroner, noe som er en resultatnedgang på 7 prosent fra samme periode året før da selskapet noterte et tap på 6,5 millioner kroner.

Selskapet kunne imidlertid notere en positiv kontantstrøm fra driften på 800.000 kroner i kvartalet, men dette er en kraftig nedgang fra samme kvartal samme periode året før da kontantstrømmen endte på 22,7 millioner kroner.

Totalt har selskapet en kontantbeholdning på 423,9 millioner kroner ved utgangen av kvartalet.

Positive utsikter
Selskapet skriver i kvartalsrapporten at de ser positivt på de langsiktige vekstutsiktene ettersom flere og flere konsumenter velger å koble seg til nettet via mobile og ikke mobile telefonapparat.

Selskapet er en av markedslederne i å levere nettlesere til nettopp dette markedet. Dessuten forventer selskapet å ha rundt 90 personer flere ansatte, hvorav de fleste vil komme i andre halvår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere