RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veksten økte i Kina på tampen av 2003

Sist oppdatert:
Veksttakten i den kinesiske økonomien skjøt ytterligere fart i fjerde kvartal viser de første offsiselle tallene fra landets myndigheter
Ifølge det nasjonale statistikkbyrået så var veksten i bruttonasjonalproduktet i fjerde kvartal på voldsomme 9,9 prosent sammenlignet med samme periode i 2002.

I tredje kvartal var veksttakten på 9,6 prosent i følge reviderte tall. Kina er nå verdens sjette største økonomi, og kan vise til en vekst i en samlet vekst i 2003 på 9,1 prosent, den raskeste på seks år. Bruttonasjonalproduktet var i 2003 på 1,41 billioner dollar.

Kinesiske myndigheter venter imidlertid en noe lavere veksttakt i år, ifølge Bloomberg, men det er ikke gitt noe offisielt estimat. De har ingen planer om å kutte valuta koblingen til dollar, som mange hevder har vært med på å kunstig øke Kinas eksportinntekter.

Den kinesiske eksporten økte i desember med 51 prosent, den sterkeste veksten på åtte år. Direktør Li Deshui ved byrået, sa ifølge Bloomberg at myndighetene forventer økt privat forbruk i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere