RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vekstestimatene for USA økes

Sist oppdatert:
De ledende amerikanske makroøkonomene øker nå sitt anslag for veksten i det amerikanske bruttonasjonalproduktet neste år
Det går frem av en spørrerunde gjort av det tett fulgte makronyhetsbrevet Blue Chip Economic Indicators. I dagens utgave viser en rundspørring blant mer 50 profesjonelle økonomer og analytikere at konsensus for BNP-veksten i 2004 har steget fra 3,9 prosent til 4,2 prosent i løpet av den siste måneden.

Analytikerne har også økt sitt anslag for inneværende kvartal til rundt 3,8 prosent, og en vekst for 2003 på 2,9 prosent, opp et par tiendedeler fra forrige måned.

Oppjusteringene av estimatene kommer i kjølvannet av rapporten om en vekst i tredje kvartal på 7,2 prosent, den sterkeste på nesten 20 år.

Blue Chips rundspørring ble gjennomført i begynnelsen av forrige uke, før de knallsterke arbeidsmarkedstallene som ble lagt frem sist fredag.

Fredag ble det også meldt at arbeidsløsheten falt fra 6,1 prosent i september til 6 prosent i oktober.

Makroøkonomene forventer ifølge Blue Chip en gjennomsnittlig arbeidsløshet på 5,9 prosent i 2004, som er på nivå med deres konsensus siden august i år.

Over halvparten av de spurt forventer at Federal Reserve vil heve styringsrenten før juli neste år. Konsensus ligger på 1,78 prosent ved utgangen av 2004. I dag ligger styringsrenten på 1 prosent, den laveste siden 1958.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere