RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vekterstreiken er slutt

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst): Vekterstreiken er slutt etter at arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) grep inn med tvungen lønnsnemnd. Flytrafikken vil være i tilnærmet normalt gjenge fra lørdag.

- Tvungen lønnsnemnd er alltid veldig alvorlig. dette har vært en lovlig streik, og jeg har avventet lenge og ikke ønsket å gripe inn. Det som er grunnlaget for å gripe inn nå er totalsituasjonen. 14 flyplasser er berørt, og Flesland og Værnes ville blitt stengt i morgen. Situasjonen er så uoversiktlig at vi mener det er uansvarlig å la streiken fortsette, sier Hanne Bjurstrøm.

Hun understreker at det ikke var umiddelbar fare for liv og helse som førte til at hun grep inn, men at en slik fare raskt kunne oppstå i den uoversiktlige situasjonen streiken skapte.

- Vi er glad for at streiken er over og vil takke passasjerene som har utvist stor grad av tålmodighet gjennom en vanskelig uke, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor.

Også Terje Nygaard, som er direktør for arbeidsliv i NHO Service, er lettet over at streiken nå blir avsluttet. Han vil likevel ikke si at saken nå har fått en lykkelig slutt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere