Vekterstreiken fører til helikopterstopp

Oslo (NTB): Helikoptertrafikken ut fra Bergen til installasjoner i Nordsjøen vil stanse opp fra fredag morgen på grunn av vekterstreiken.

Det opplyser CHC Norway, som er det største helikopterselskapet på norsk sokkel med rundt 70 prosent av alle flyginger.

- Vi beklager sterkt at vi ikke kan gjennomføre våre flyginger og på den måten rotere personalet på offshoreinstallasjonene som planlagt. Vi kommer så snart muligheten åpner seg igjen, til å gjøre vårt ytterste for å få oljearbeiderne raskt på jobb for dem som skal det og hjem for dem som skal avløses, sier Tore Villard, administrerende direktør i CHC Norway.

Torsdag meldte Avinor at de ville sende ut permitteringsvarsler til sine egne ansatte ved lufthavnene som er rammet av streiken.

Etter tre timers uformelle samtaler hos riksmeklingsmann Kari Gjesteby torsdag ble forhandlingslederne i Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service enige om å fortsette lørdag i mer ordnede former for frivillig mekling.

Hvis dette forsøket ikke fører fram, vil streiken bli ytterligere opptrappet fra mandag morgen samtidig som faren for tvungen lønnsnemnd rykker nærmere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag