RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vel halvparten av budbilfirmaene unndro skatt

Oslo (NTB): En omfattende aksjon i budbilbransjen avdekket at 124 av de 214 kontrollerte selskapene unndro skatt eller moms. I ni av tilfellene ble det også avslørt svart betaling av de ansatte.

15 kontrollører fra Skatteetaten har gjennom to år sjekket budbilbransjen i samarbeid med politiet, Tollvesenet, Nav og andre offentlige etater, melder TV 2.

- Her er det mange graverende forhold, mange useriøse aktører og det har vært viktig å rydde opp, sier avdelingsdirektør Erik Nilsen i Skatt øst.

100 firmaer er ilagt tilleggsskatt, og 20 er så langt anmeldt. Ifølge avdelingsdirektøren er de mest alvorlige tilfellene ennå ikke ferdig gransket. Han anslår at tallet på anmeldelser kan komme opp i rundt 40.

- Når en så stor andel bryter regelverket, opplever den seriøse delen av bransjen en konkurransevridning det er krevende å leve med, sier avdelingsdirektør Nilsen.

Tidligere i år opplyste Skatt øst til NTB at mer enn hvert femte budbilfirma som holdt på med avisutkjøring i Oslo, drev svart. 90 selskaper ble kontrollert. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere