RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veldreid voldsorgie

Sist oppdatert:
«Heavenly Sword» lever ikke opp til forventningene, men er likevel verdt en titt.

Klikk på playknappen over for å starte traileren fra spillet.

(Spillmagasinet): Jeg elsker «God of War»-spillene og førsteinntrykket mitt av «Heavenly Sword» var at det var en nestegenerasjonsvariant av Kratos’ voldsorgie, bare med nye omgivelser og en snerten dame i hovedrollen.

Se bildene:Nariko er ukens spillbabe

Derfor behandlet jeg Nariko, hovedpersonen, på samme måte som de greske guders verste mareritt og hamret løs på slåknappene.

Ikke «Godess of War»

Kampene føltes som dølle varianter av de i «God of War» og selv om jeg kom meg videre, så hadde jeg det ikke særlig gøy.

Heldigvis varter spillet kjapt opp med fiender som krever noe mer enn febrilsk trykking, og da jeg begynte å spille «Heavenly Sword» som «Heavenly Sword», storkoste jeg meg.

Dypt kampsystem

For å komme noen vei må du vite hvilken av Narikos tre vidt forskjellige kampteknikker som fungerer best i ulike situasjoner. I tillegg gjør teknikkene så du automatisk blokkerer tilsvarende angrep fra de etterhvert mange og krevende fiendene, kampsystemet er mer enn dypt nok og det tar lang tid før noen kan kalle seg kongen av «Heavenly Sword».

«Heavenly Sword er uten tvil det flotteste PS3-spillet hittil.»

Nøkkelen til å vinne de etterhvert store kampene er å ta det litt med ro, velge riktig teknikk, blokkere og rulle unna angrepene til fiendene, og så dundre løs med en av de heftige komboene eller kanskje et spesialangrep. Nariko vet hvordan hun skal behandle det store sverdet sitt og fiendene får vondt på en rekke brutale og kreative måter.

Nariko er rykende heit i actionspillet «Heavenly Sword».
Nariko er rykende heit i actionspillet «Heavenly Sword».

Resirkulering av fiender

I motsetning til «God of War» inneholder ikke «Heavenly Sword» noe særlig utforsking eller oppgaveløsning, istedenfor blir du ført fra kamp til kamp gjennom de varierte omgivelsene. Blant annet får du sparke fienderumpe i snødekte landskap og mer frodige miljøer.

De første par timene koste jeg med såpass med kampene at jeg ikke tenkte noe særlig over det, men etterhvert begynte jeg å savne litt variasjon. «Heavenly Sword» har en stygg uvane for å resikulere fiender, og selv om kampsystemet er kanon blir kampene litt for ofte forutsigbare og kjedelige og spillet føltes ensformig.

To figurer

Utviklerne har riktignok gjort noen forsøk på å variere spillopplevelsen, blant annet får du innimellom styre den merkelige jenta Kai. Hun er bare bevæpnet med et armbrøst og liker derfor å ha fiendene litt på avstand, i motsetning til Nariko.

Av og til tar du over rollen som den snodige jenta Kai i «Heavenly Sword». Favorittvåpenet hennes er en armbrøst, som betyr at avstandsangrep er veien å gå.
Av og til tar du over rollen som den snodige jenta Kai i «Heavenly Sword». Favorittvåpenet hennes er en armbrøst, som betyr at avstandsangrep er veien å gå.

Når du styrer Kai må du spille spillet på en litt annen måte og som oftest er delene hennes trivelige avbrekk. Dessverre minner enkelte partier litt for mye om å skyte på blink og det er veldig lett å feile, noe jeg ikke setter særlig pris på.

Nydelig grafikk

En ting jeg derimot er veldig glad i er grafikken, «Heavnly Sword» er fullt av visuelle godbiter og det uten tvil flotteste PS3-spillet hittil. Spesielt animasjonen fortjener mye skryt, Nariko og de mange fiendene beveger seg silkemykt.

Jeg synes utviklerne har klart å skape de flotteste og mest troverdige menneskene (eller menneskelignende) i noe spill noensinne, noe som er spesielt tydelig i de ofte humoristiske mellomsekvensene. Kroppsspråket gjør så den godt skrevne dialogen føles enda mer levende og bare ved å se på ansiktsuttrykket vet du hva vedkommende føler.

Syltynn historie

Dessverre utnytter ikke utviklerne figurenes fulle potensiale, historien om Nariko som skal redde folket sitt fra den onde kong Bohan er veldig lite spennende. Ofte følte jeg at de lange mellomsekvensene ikke sa meg noe som helst og ble litt kjedelige.

En ting som kommer til å irritere mange av dere er at «Heavenly Sword» er veldig kort. Hvis du går inn for det og er av typen som legger spillet på hylla når sluttsekvensen ruller, er «Heavenly Sword» over på en lang kveld.

Actiongleder

Jeg synes ikke at «Heavenly Sword» er det superspillet Sony lovte oss, men det er likevel veldig underholdende og anbefales for de med sans for «God of War» eller som bare er glade i action.

PS. Spillet er lokalisert til norsk og blant skuespillerne finner vi blant andre Nils Ole Oftebro som Kong Bohan.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere