RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velger bort familien i julen

Sist oppdatert:
Ikke alle velger å feire jul sammen med familien sin. Hos Kirkens Bymisjon i Bergen forbereder de jul for folk som ønsker en alternativ feiring.

For det er ikke bare de vanskeligstilte som feirer jul i Korskirken i Bergen.

- Nei. Vi har folk fra alle samfunnslag. Det være seg studenter som ikke rakk toget hjem, alenemødre som har første jul uten barn, folk som rett og slett ønsker en alternativ jul, folk i sorg og folk som rett og slett bare ønsker å være med på dette, sier Leif Jarle Theis i Kirkens Bymisjon til iBergen.no.

I fjor dekket han og de andre frivillige ved Kirkens bymisjon til 250 stykker i Korskirken i Bergen. Også i år blir det gratis feiring for de som ønsker det med julemiddag klokken 12 på Mood og påfølgende feiring i Korskirken klokken 18.00. Hittil har de fått mellom 70 og 80 frivillige til julaften, folk som velger bort familiejul for å hjelpe andre.

- Vi ser at folk har lyst til å gjøre noe godt. Vi har veldig mange ressurssterke personer som er frivillige og som bidrar med mye positivt, sier han og legger til at de har hatt en jevn tilstrømning av frivillige de siste to årene.

Frivillig for første gang
Linda Amundsen fra Bergen skal jobbe som frivillig for første gang julaften. Sammen med sin 83 år gamle mor gleder hun seg til å skape jul for andre.

- Jeg velger det for fordi jeg har lyst. Det er fint å kunne bryte ut av den vanlige familietankegangen, sier hun til iBergen.no.

Sammen med sin 83 år gamle mor gleder hun seg til å skape jul for andre.

- Min mor skal være miljøarbeider. Hun får veldig lett kontakt med folk. Det var faktisk hun som satte meg på tanken, sier hun.

Julefeiringen til Kirkens bymisjon er gratis og åpen for alle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere