RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velger norsk fremfor kvalitet

Oslo (NTB): Når vi handler kjøtt, er det viktigere at maten er norsk enn at den er fersk eller har høy kvalitet, viser en ny undersøkelse.

Det er i en undersøkelse foretatt på oppdrag fra KSL Matmerk at det kommer fram at tre av fire foretrekker norsk mat, vel å merke dersom pris og utseende er likt, skriver Aftenposten.

- Her får vi bekreftet at norske forbrukere ønsker en merking som viser at matvaren har norsk kvalitet, sier informasjonssjef Bernt Ellingsen i KSL Matmerk.

Forbrukerne er spurt om hvilke verdier og egenskaper ved varen som er viktigst når de handler, og de spurte sier at både for svinekjøtt, storfekjøtt, lammekjøtt og meieriprodukter er norsk opprinnelse viktigere enn jevn og sikker kvalitet og god smak.

- Jeg tror at norsk i seg selv blir oppfattet som en garanti for god smak og trygghet. Norskheten oppsummerer her alle disse verdiene, sier Ellingsen.

Rådgiver Hege Thorkildsen i Forbrukerrådet mener norske forbrukere skiller seg ut ved at nordmenn er veldig merketro og er lært opp til at det norske er best.

- Men et norskhetsmerke er ingen garanti for noe annet enn at det er norsk. For oss er det viktigere at merkene setter forbrukerne i stand til å gjøre sunne valg, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere