RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velger søndagsfilmen på NRK1

Sist oppdatert:
Etter at NRK fikk søndagsfilm, har seertallene steget. Så mye at NRK ligger langt foran TV 2 og TV3.

Søndagsfilmene på NRK1 har gjennomsnittlig hatt over 150.000 flere seere enn søndagsfilmene på TV 2 i høst. Lenge var det bare film på søndagene på NRK2.

TV-sjef Annika Biørnstad mener satsingen på søndagsfilm på NRK1 har vært god og riktig, skriver NRK.no.

Søndagsfilmer har i flere år vært TV 2s og TV3s domene. Kanalene har sendt søndagsfilmer til fast tid hver søndag, noe som har gitt dem gode seertall og markedsandeler på tampen av uka.

I høst besluttet NRK å gjøre det samme, og siden NRK1s første søndagsfilm 7. september (Gladiator), har kanalen overtatt mange av søndagsfilm-seerne til både TV3 og TV 2.

Så langt har søndagsfilmene på NRK1 samlet i gjennomsnitt 508.000 seere. TV3 har til sammenlikning 169.000 seere på sine søndagsfilmer.

Forbedring av NRKs filmtilbud har vært en av TV-sjef Annika Biørnstads viktigste satsingsområder.

- Vi la opp en strategi for høsten for å få tilbake et godt filmtilbud på NRK1. Det var faktisk den saken jeg flagget sterkest da jeg ble ansatt som TV-sjef, og det har vist seg å være en meget god og riktig satsing.

- Det viktigste for TV-kringkaster var å gi hele det norske publikumet tilgang til god kvalitetsfilm. Dette mener vi er en viktig del av allmenkringkasteroppdraget. Når det i tillegg gir så gode seertall viser det at behovet og ønsket er der hos publikum, sier Biørnstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere