Det viser en ny partimåling gjort av Respons Analyse for VG.

– Det er første gang på lenge at vi ser Høyre på under 20 prosent, sier Thore Gaard Olaussen i Respons Analyse til avisen.

- Synes ikke at det skal være bråk

Overfor VG benekter ikke statsminister Erna Solberg at bompengekrisen har noe å si for partiets oppslutning.

- Når det er mye bråk, synes Høyres velgere at det ikke skal være bråk. Sånn er det alltid på meningsmålingene, sier hun til avisen.

Arbeiderpartiet får en måling på 23,1 prosent, det er ifølge VG nesten ti prosentpoeng under oppslutningen på 33 prosent ved forrige lokalvalg.

Slik er de øvrige partiene i målingen: Rødt (4,7), SV (6,7), Sp (13,1), MDG (7,7), FNB (2,8), KrF (5,1), V (3,5), Frp (9,8).

Hver tredje velger borte

Torsdag leverte også Ipsos ferske tall til Dagbladet. Ifølge den målingen kan Jonas Gahr Støre gå mot et katastrofevalg i september, med en oppslutningen på 21,5 prosent. Det er dårligere enn partiet har fått på både VGs og Amedia og Nettavisens måling. Det kommenterer også partisekretær Kjersti Stengseng overfor Dagbladet.

- Målingene spriker. Vi opplever veldig god stemning rundt i hele landet og vi har motiverte og dyktige folk som går dør til dør for å mobilisere velgere i kampen for heltid, skolemat og et løft i eldreomsorgen. Det gir resultater. Noe vi allerede ser i andre målinger som gir betydelig bedre resultat enn dette, sier hun.

Ifølge målingen til Dagbladet nærmer nå Senterpartiet seg som det største partiet, med hele 18,1 prosent.

- Det er jo veldig koselig da. Jeg har reist mye rundt de siste to åra og merker engasjementet. Bak hver eneste nye velger ligger det forventninger om saker folk brenner for, sier partileder Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet.

Krise for Frp

Onsdag kom Nettavisen og Amedias partimåling gjort av Sentio for august. Da var ikke tallene like dårlig for hverken Solberg eller Gahr Støre, med henholdsvis 20,9 prosent for Høyre og 27,3 prosent for Arbeiderpartiet.

Da gikk det hardest utover Fremskrittspartiet, som fikk det dårligste resultatet som noen gang er målt for partiet på Sentios målinger, med en oppslutning på 8,9 prosent.

- Det er bare én ting å gjøre, og det er å fortsette å stå på. Det er fremdeles nesten tre uker til valgdagen, påpekte Frps nestleder, Sylvi Listhaug, overfor Nettavisen.