*Nettavisen* Nyheter.

Velgerne flykter fra svenske høyrepopulister

Stockholm (NTB-TT): Velgerne flykter fra Sverigedemokraterna. I tiden fra desember til januar har det høyrepopulistiske partiet mistet mer enn en femdel av sine velgere, viser en meningsmåling i avisen Metro.

På den nye målingen fra instituttet YouGov får partiet en oppslutning på 6,9 prosent, en tilbakegang på 2 prosentpoeng. Statsviteren Jenny Madestam sier til Metro at partiet ser ut til å ha druknet i finanskrisen og andre saker der det ikke når ut med sine synspunkter.

- De er ganske enkelt ikke blitt sett og hørt på samme måte som de gjorde under valgkampen før riksdagsvalget i 2010. I en mellomvalgtid er det tøffere for småpartiet å få oppmerksomhet i mediene, mener Madestam.

For de svenske sosialdemokratene og deres leder Håkan Juholt ser tilbakegangen ut til å være snudd. Partiet går fram med 0,6 prosent og får nå en oppslutning på 24,7 prosent, viser den nye meningsmålingen.

For de øvrige partiene er forandringene små. Med unntak for venstresosialistiske Vänsterpartiet, som går tilbake med et halvt prosentpoeng, går alle partiet fram med noen tidels prosentpoeng, ifølge tallene fra YouGov. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.