*Nettavisen* Nyheter.

Velgerne i Troms har fått mindre tillit til Ap

Tromsø (NTB): Fire av ti velgere i Troms sier de har fått svekket tillit til Arbeiderpartiet etter Roger Ingebrigtsen-saken. Det viser en måling som InFact har laget for NRK.

InFact har spurt 1.066 velgere i Troms om tilliten til Ap har blitt svekket etter Ingebrigtsen-saken. 39 prosent svarer at de har svekket tillit til Ap. 44 prosent sier at deres tillit ikke er blitt svekket.

Undersøkelsen viser at det er de rødgrønne velgerne som er minst berørt. Blant Arbeiderpartiets egne velgere er tilliten minst svekket. 11 prosent av Aps velgere svarer at de nå har mindre tillit til partiet. Nesten like mange svarer at tilliten til partiet har blitt styrket.

- Selv om tilliten er minket hos mange, slår den ikke kraftig ut hos partiets egne velgere, sier regionredaktør Pål Hansen i NRK Troms og Finnmark.

Undersøkelsen viser også at 45 prosent av mennene svarer at tilliten til Ap er blitt svekket. 32 prosent av kvinnene sier det samme. Nesten halvparten av alle kvinnene i undersøkelsen, 48 prosent, slår fast at deres tillit til Ap ikke er blitt svekket. Videre viser undersøkelsen at de yngste velgerne bare i mindre grad lar seg berøre av saken. 60 prosent av velgerne mellom 18 og 29 år svarer at deres tillit til Ap ikke har blitt svekket. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.