Velgerne straffer Fremskrittspartiet

Foto: Jørgen Berge (MEDIEHUSET NETTAVISEN)

Oppslutningen om Fremskrittspartiet daler etter utuktssaken i Stavanger.

31.03.11 15:25

Fremskrittspartiet går tilbake 3,5 prosentpoeng og er nede på en oppslutning på 19,7 prosent på en måling Sentio har utført for Sunnmørsposten.

I kjølvannet av Birkedal-saken
Målingen ble tatt opp i perioden fra 22. til 27. mars. Nyheten om Trond Birkedal - på det tidspunktet ordførerkandidat for Fremskrittspartiet i Stavanger - eksploderte i mediene 21. mars. Da ble han pågrepet og siktet for utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd. Senere ble siktelsen utvidet til også å gjelde seksuell omgang med personer under 16 år.

Høyre nesten like store som Ap
På den samme målingen går Høyre fram 2,6 prosentpoeng til en oppslutning på 28,9 prosent. Dermed er de nesten like store som Ap.

Ifølge Sentios beregninger har Frp den siste måneden tapt vel 145.000 velgere til Høyre, skriver Sunnmørsposten på nett.

Målingen viser små endringer for de andre partiene, men SV kan glede seg over en god framgang. Partiet er oppe i en oppslutning på 7 prosent.

Samme trend
Allerede fredag kunne VG presentere en måling som viste den samme trenden for Frp.

Her falt partiet fra 25,5 prosent oppslutning i februar til 20,8 prosent, noe som var en tilbakegang på hele 4,7 prosentpoeng.

- Det er vanskelig å se at dette kan skyldes noe annet enn Birkedal-saken, uttalte professor i statsvitenskap ved NTNU, Anders Todal Jenssen, til Nettavisen fredag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.