Velkommen, Hareide!

Etter alle solemerker blir Åge Hareide ny landslagssjef. Nå er det viktig at Hareide tas imot med åpne armer, og at Rosenborg slikker sine sår uten å øke konflikten.

28.11.03 10:32

Mye kan sies om Fotballforbundets rekruttering av Nils Johan Sembs etterfølger.

Vi har full forståelse for at RBKs sportssjef Rune Bratseth er skuffet og misfornøyd, og at den siste uken må ha vært vanskelig for hovedpersonen Hareide, som har vært mellom barken og veden.

Likevel er løsningen som nå fremstår som åpenbar, gledelig. Landslaget er viktigere enn Rosenborg, og av hensyn til norsk fotball er det riktig at vår fremste trener får ansvaret for å gjenreise gløden og entusiasmen etter den triste forestillingen mot Spania.

Med noe mer kløktig tilnærming fra Fotballforbundet kunne problemene i denne saken vært unngått. Det var trolig unødvendig ikke å ta seg tid til å vente til etter dagens Rosenborg-triumf. Det ville gjort Åge Hareides sorti mer elegant.

Fra sidelinjen har det nemlig ikke vært vanskelig å forstå tegningen. Fotballforbundet har ønsket Hareide, og RBK-treneren har hatt lyst til å ta imot tilbudet.

Men av lojalitet til Rosenborg har Hareide måttet gjøre gode miner til slett spill.

Det har nødvendigvis fremstått som vingling, både i klubben og for offentligheten.

- Han blir for oss uspiselig, sa Rune Bratseth i kveld til TV 2 Sporten.

Dermed er det exit for Hareide i Rosenborg.

Heldigvis, får vi andre si.

Velkommen som landslagstrener, Åge Hareide!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.